Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Andakt: Legenden om tre menn og deres sekker

Det finnes en gammel legende om tre menn og deres sekker. Hver mann hadde to sekker, en hadde de festet rundt nakken som hang på magen, og en hadde de på ryggen.

Da den første mannen ble spurt om hva han hadde I sekkene, svarte han;” I sekken på ryggen bærer jeg alle gode ting som mine venner og min familie har gjort for meg. Derfor kan jeg ikke se noe av det. Her i sekken på magen er alt det negative som har hendt meg. Nå og da stopper jeg opp, åpner sekken på brystet, tar det som er der ut, undersøker det og tenker på det”.

Fordi han stoppet så ofte opp og fokuserte på det negative, kom han ikke særlig langt i livet.

Den andre mannen ble spurt om sine sekker. Han svarte;” i sekken på magen er alle de gode ting jeg har gjort. Jeg liker å se på dem, så ganske ofte stopper jeg opp, tar ut innholdet og viser det fram for folk. Sekken på ryggen? Der gjemmer jeg alle mine tabber og jeg bærer dem med meg hele tiden. Klart de er tunge. De gjør at jeg går meget sakte framover i livet, men du vet, av en eller annen grunn kan jeg ikke legge dem fra meg”.

Når den tredje mannen ble spurt om sine sekker, svarte han;” sekken her på magen er helt topp. Oppi der har jeg alle positive tanker jeg tenker om andre mennesker, alle velsignelser i livet jeg har opplevd, og alt som andre mennesker har gjort av gode ting for meg. Vekten er ikke noe problem. Sekken er som et seil på et skip. Den driver meg forover. Sekken på ryggen er tom. Det er ingenting I den. Jeg skjærte et stort hull I den. Oppi der putter jeg alt negativt jeg tenker om meg selv eller baksnakking hører om andre. De går inn den ene veien og ut den andre, så jeg bærer ikke på noe ekstra vekt i det hele tatt”.

HVA BÆRER DU I DINE SEKKER?

Vi er alle forskjellige, ulike innstillinger, ulike erfaringer med livet, det former oss de opplevelsene vi har hatt. Jeg vil at du skal ta med deg denne legenden i hodet ditt, tenke over den og prøve å forestille deg dine sekker som du bærer med deg. Kanskje har du et seil foran, kanskje har du ei alt for tung bør på ryggen som gjør at du ikke kommer særlig framover. Uansett – jeg tenker at mannen med hull i sekken hadde opplevd noe som gjorde at han fikk hull på sekken sin. Det høres kanskje enkelt ut, bare legg alt det negative i sekken, og bort med det.

Når jeg gjør noe galt legges det i sekken, og det blir vel etter hvert fult. Muligheten jeg har er å be om tilgivelse for gale ting jeg har sagt. Da blir sekken på ryggen tømt, og det letner litt, men så fylles sekken opp etter hvert og den må tømmes på nytt.Da sier ikke Jesus, – sorry nå har jeg sydd igjen hullet i sekken, du får bare en mulighet. Om du vil tømme sekken, tar han mot hele innholdet. Gang på gang.

Du vet selv hva du bærer på magen og på ryggen. Jeg utfordrer deg til å tenke gjennom sekkene dine, hva bærer du på ryggen, hva bærer du på magen. Om du finner ut at sekken på ryggen er alt for tung, så har du muligheten til å gjøre noe med det! Jesus kan hjelpe deg, du kan be om tilgivelse.