Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Andaktsbok: Jeg tror alle trenger tro

Jeg tror alle trenger tro er en andaktsbok for ungdom med unges egne tekster om tro, tvil og undring. Ungdom skriver om tro og naturvitenskap, det ondes problem, tro knyttet til utfordringer i eget liv og tro og engasjement. Boka gir et sterkt bilde av hvordan det er å være ungdom i dag, og kan fungere som et verktøy for å lete etter ord for egen tro.

Boka ble til etter en skrivekonkurranse for tenåringer i regi av KFUK-KFUM, der deltakerne skrev tekster om tro, tvil og undring.

  

UNGES EGNE TANKER

Det er skrevet mange bøker om ungdommer og til ungdommer. Voksne forsøker med mer eller mindre hell å sette ord på hvordan det er å være ungdom i dag. Treffer vi? Det livet som vi voksne ser fra utsiden, ser du som er ungdom selv fra innsiden. Hvordan er det å være deg? Hva er godt og hva er vanskelig ved å tro? Hva er lett å tro på, og hva henger ikke sammen? Vi i KFUK-KFUM tror at ungdom kan bety mye for hverandre. Fellesskap skaper og bærer tro. Derfor har vi laget en litt annerledes andaktsbok for ungdom, der unge selv har skrevet tekstene.

SKRIV RESPONS 

 Å lese er å være i dialog med tekster. I "Jeg tror alle trenger tro" er dette gjort enda mer konkret enn vanlig: Hver tekst er avsluttet med et spørsmål. På den neste siden får leseren anledning til selv å svare på spørsmålet. Som leser av "Jeg tror alle trenger tro" vil du utfordres til blant annet å skrive noe om: "Hva gir troen deg?" "Hvordan opplever du nattverden?" "Hvordan synes du det er å tro i en verden full av vitenskap?" og "Hva håper du på?" Slik kan boka bli en dagbok og en refleksjonsbok for leseren. Den blir et verktøy for å lete etter ord for egen tro. Dette gjør boka egnet til bruk med konfirmanter eller eldre ungdommer. Den kan gis som gave eller brukes som andaktsbok på klubben eller Ten Sing. 

"Jeg tror alle trenger tro" er blitt til med støtte fra Eckbos legat. 

Her kan du kjøpe boka til kr 69.

Placeholder "SideInfo_ShopButton" not found