Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Andakt: Du er ikke alene

«In Your Arms» heter sangen, eller «I dine armer» blir det jo på norsk, og nå vil jeg at vi skal ta en liten reise gjennom sangen som vi har sunget så mange ganger.

Om andakten "Du er ikke alene"

Andakten under er skrevet til sangen In Your Arms, en av sangene i notepakka for tweens 2014/15. Det er skrevet andakter til fire andre sanger i notepakken også. Andaktene kan leses slik de er, eller brukes som inspirasjon for å si noe om tematikken i den aktuelle sangen. Noen av forfatterne har valgt å foreslå en bønn eller en aktivitet som kan gjøres i tillegg. Etter andaktsteksten finner dere lenker til forslag til to alternative kveldsliturgier Den første er ment å bruke sammen med en bibeltekst eller andakt, mens den andre er en kortere versjon som lett kan tas i bruk uten annen forberedelse.

Lykke til med tweenarbeidet!

--

Vi starter i det første verset hvor vi står på toppen av verden, med alle mulighetene foran oss: I feel like Superman, synger vi. Vi kan klare hva som helst! Og hvem kan vel prøve seg på å stoppe oss på veien til suksess? I don’t know. Jeg vet ikke hvem som kan stå i veien, ingen kan stå i veien for Supermann!

Men plutselig står vi i det andre verset, og det er ikke like lett lenger. Vi får uvenner, de prøver å dytte oss overende, men vi kjemper imot. Det kjennes ut som at alle sammen er imot oss. Hvorfor har Gud laget en så urettferdig verden?

Vi går videre og vi synger Sometimes I feel I can’t run, I can’t crawl. Jeg står helt stille og kommer meg ingen vei. Sometimes I feel like I ain’t nothing at all. Noen ganger kjennes det ut som om at jeg er en ingenting.

Det er faktisk meningen at det ikke alltid skal være lett, for life is a journey where you stumble and fall. Livet er en reise hvor vi faller litt og slår oss, vi går oss kanskje litt vill av og til, og det tar lang tid før vi kommer frem. Tross alt, skal vi ikke møte noen utfordringer og overraskelser langs veien?

Heldigvis kommer vi frem til linjen but I’m okay, when I lie down in your arms. Jeg har det helt fint når jeg får legge meg ned i dine armer, da får jeg slappe av og kjenne meg trygg. Alt blir bedre når jeg har noen som kan holde rundt meg, noen som kan gi meg en klem og passe på meg. Mamma og pappa, familien min, vennene mine og Gud har alle vært der for meg.

Når man blir eldre og etter hvert flytter hjemmefra for å studere, er mamma og pappa mye lengre unna enn de var da man var liten. Reisen hjem er lang, og selv om en kan ta en telefon når som helst, så er det ingen armer som holder rundt en gjennom telefonen. Da er det kjempeviktig å huske at i alt en gjør alene, så er man ikke alene.

BIbeltekst: Salmene, kapittel 46, vers 2

Det er godt at det står i Salmene 46, 2 i Bibelen at Gud er vår tilflukt og styrke, en hjelp i nød og alltid nær. Gud er alltid nær, og alltid klar for å gi meg en klem når jeg trenger det. Når jeg kjenner meg ensom og hjelpeløs, når jeg er nervøs for skoleprøver og fremtiden, når jeg absolutt ikke kjenner meg som Supermann, så kan jeg alltid puste ut, be en bønn og hvile meg i Guds armer. Uansett hva som skjer er det alltid én skikkelse sammen med oss, en skikkelse med verdens største og tryggeste armer, og det er nettopp Gud. Det er Gud, som alltid holder rundt oss alle og gir oss en klem bare vi husker på at Han er der og ber om den!

Forslag til Kveldsliturgi

Gå til Kveldsliturgi for tweens 2014/15 alternativ 1

Gå til Kveldsliturgi for tweens 2014/15 alternativ 2