Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Andakt: Tro på det utrolige

Denne andakten ble første gang publisert i Ten Sing-bladet 02/2009

Tør du ha tro på deg selv?

Da jeg var 14 år hadde jeg egentlig tro på meg selv, innerst inne..… Men ikke i møte med de andre tøffingene på ungdomsskolen. I Ten Sing var jeg også ganske usikker til å begynne med. Men der fant jeg plutselig plassen min. Fordi der var det noen som trodde på meg og ga meg utfordringer. Jeg håper og tror at mange av dere også er i en sånn Ten Sing-gruppe!

Tør du løfte andre frem?

Det krever mot å gi plass til andre. Ten Sing er et sted der vi skal få lov til å teste ut gavene og talentene som Gud har gitt oss. Det betyr at alle må ta noe plass, og alle må gi litt plass.

Tør du ofre noe for rettferdighet?

Det var lettere å svare ”ja” på dette spørsmålet da jeg var 16 år. Den gangen tjente jeg litt penger på å gå med avisa, og lønna strakk til litt klær, litt sminke og en del snop. Og litt til Changemaker. Changemaker ble absolutt ikke rike på meg. Men jeg tror jeg ga en større prosentandel av inntekten min da enn det jeg klarer nå. Det blir ikke lettere å dele selv om man tjener mer. Det blir bare vanskeligere. Så begynn å dele nå! Hvis du tør å ofre noe for rettferdighet?

Tør du tro på en verden om 100 år?

Jeg har to barn på 4 og 2 år som er blant jordens arvinger. Har mine flyreiser, bilturer og forbruks(u)vaner noe med deres fremtid å gjøre? I og med at klimakrisen handler om utslipp av CO2 må svaret på det spørsmålet være ”ja”. Jeg vil gjerne tro at verden overlever, men det koster å tro når det betyr at jeg må forandre meg… Tør DU tro på en verden om 100 år?

Tør du tro på Guds ubetingede kjærlighet?

Jesus ga alt Han hadde for kjærligheten til oss. Alt. Smerte, krenkelse, tap av ære og venner, livet…De fleste kjærlighetserklæringer skjuler en betingelse i bunn: ”Jeg spanderer denne isen på deg, hvis du spanderer på meg i morgen. Jeg elsker deg… hvis du lover å elske meg like mye tilbake. Du får denne ringen av meg, hvis jeg får en ring av deg.” Gud spør ikke etter intelligens, personlighet, sjarme, utseende. Han spør ikke hva vi har gjort for han. Han peker på korset og sier: ”Dette har jeg gjort for deg. Tør DU tro på meg?”

Tør du tro?

Ja, tør du tro? Jesus utfordrer oss til å tro det utrolige. Tro er noe annet enn å vite. Vi utfordres til å kaste oss ut i det og satse på at det Bibelen sier er sant. Det er litt enklere når vi er flere som tror og leter sammen.

Fremtid og håp

I bibelen, i Jesaja, kapittel 29 vers 11 står det:

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.