Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Globalaksjonen: pressedekning og markedsføring

Globalaksjonen er en unik anledning for gruppa til å vise seg frem i nærmiljøet på en positiv måte. Bruk både tradisjonelle og sosiale medier for skape oppmerksomhet om Globalaksjonen!

plakater og presse

Det er mange måter å spre budskapet om at dere skal arrangere Globalaksjonen på! Hver høst utarbeider Norges KFUK-KFUM Globalaksjonspakka, som vi sender ut til våre grupper og publiserer via vår nettside om Globalaksjonen. Aksjonspakka inneholder plakater dere kan henge opp på foreningshuset, på menighetshuset, øvingslokalet, nærbutikkene, kjøpesentre, skoler, lyktestolper og oppslagstavler i nærmiljøet. Flere plakater kan lastes ned fra kfuk-kfum.no/globalaksjonen eller dere kan tilsendt i posten ved å sende epost til medlem@kfuk-kfum.no Plakatene gjør seg også på innsamlingsstedet, dersom dere for eksempel står og selger vafler eller liknende for å få inn penger.

Vi oppfordrer dere også til å fortelle lokalavisa, lokal tv eller radio om at gruppa er med på Globalaksjonen. Globalaksjonspakka inneholder forslag til pressemelding og du finner den også på kfuk-kfum.no/globalaksjonen. Det lønner seg å ringe først for å få aktuell kontaktperson og en epostadresse og et mobilnummer du kan nå vedkommende på. Etter at du har sendt pressemeldingen på epost, lønner det seg å ringe og høre om journalisten har mottatt den og om avisen/stasjonen kan tenke seg å lage en sak på det. Vær på hugget og tilby dere å sende bilder fra aksjonen og informasjon om hvor mye dere fikk samlet inn. Legg gjerne inn en takk til alle som bidro.

Bruk sosiale medier

Like viktig som tradisjonelle medier er Instagram, Facebook, Twitter, You Tube og andre sosiale medier. Bruk gruppas konto eller din egen profil. Hvorfor ikke lage en globalaksjonsevent på Facebook som du kan invitere medlemmer og ledere til? Deling av bilder og små videosnutter gjør seg også, både for å gire opp medlemmer til å være med, for å få folk til å ville gi penger og å gjøre folk oppmerksomme på at din KFUK-KFUM-gruppe er globalt engasjert. Globalaksjonfilm finner du på KFUK-KFUMs Youtube-konto, og denne kan du fint dele videre. Bilder fra aksjonsdagen og innsamlet beløp i etterkant er et must. Del gjerne på facebooksiden Globalaksjonen.no eller på facebook.com/kfukkfum. Bruk hashtager som #kfukkfum #globalaksjonen #stoppoverty. Har dere t-skjorter i gruppa, kan det være lurt å ha på disse på aksjonsdagen for å vise hvem dere er, ikke minst på bilder .

TAKKEKORT.

Det ligger og takkekort i aksjonspakka, som dere kan kopiere og dele ut til de som gir. Også disse kan lastes ned via Globalaksjonssiden.