Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Lag en Globalaksjon i ditt nærmiljø!

Alle kan lage en Globalaksjon - stor eller liten. Det viktigste er at du og KFUK-KFUM gruppa di blir med og samler inn penger til kampen mot fattigdom! I år skal pengene  gå til KFUK og KFUMs arbeid med å gi barn og ungdom en trygg oppvekst og innfri deres rett til utdanning i blant annet Tanzania og Bangladesh. 

Hva pengene går til i år:

I 2015/16 støtter Globalaksjonen Ilula YWCA (KFUK) og Ilula Orphan Programme i Tanzania og deres arbeid med å gi unge mennesker en trygg oppvekst og utdanning slik at de kan bryte ut av fattigdom. Globalaksjonen bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land. Bli med å skape nytt håp for framtida! Samtidig kan gruppa di bli synlig i nærmiljøet på en positiv måte.

Les mer om hva pengene går til HER

Se Globalaksjonsfilmen på 7:49 Min HER

Se Globalaksjonsfilmen på 1:40 min HER

Globalaksjonsheftet

For at du skal bli inspirert og lettere skal kunne dra i gang Globalaksjonen i din gruppe, har vi utarbeidet Globalaksjonsheftet, som gir deg informasjon, tips og råd om gjennomføring av en Globalaksjon samt en rekke andre nyttige hjelpemidler.

Last ned globalaksjonsheftet her: Globalaksjonshefte_15_16_web.pdf

Hvordan samle inn penger?

Globalløp

Som du kan lese i aksjonsheftet som du kan laste ned over eller nederst på denne sida, er Globalløp den beste, og kanskje morsomste måten, å få samlet inn mye penger på! Samtidig er det en god mulighet til å få seg en skikkelig treningsøkt! Andre måter å samle inn penger på kan være:

Globalaksjonskonsert - Globalcafé

Arrangér konsert til inntekt for Globalaksjonen. La billettinntektene gå til Globalaksjonen eller stå med bøsser ved inngangen og i pausen. Invitér til Globalkafé etter konserten. Inntektene fra kakesalg går til Globalaksjonen.

Bøssebæring og flashmob

Ungdom i Asker og Bærum KFUK-KFUM gikk med bøsser og arrangerte flashmob ved Sandvika storsenter høst 2013. De fikk inn 7864 kroner  til Globalaksjonen! Flashmob vil si at en gruppe samles plutselig på et offentlig sted, der de utfører en overraskende, oppsiktsvekkende og gjerne morsom handling, før de brått løses opp og glir inn i omgivelsene igjen.

Veddemål og hårklipp

Sjåstad Ten Sing og Buskerud kfuk-kfum brukte kreative innsamlingsmetoder i 2013 og samlet inn 10.213 kr. Ryktene forteller at folk vrengte lommene for å runde 10.000 kroner – for da ville de få se en voksenleder løpe en globalløpsrunde kun påkledd en gull-G-streng... og en annen som fikk alt sitt lange hår klippet av!

Bruktmarked - loppemarked

Ta med ting hjemmefra som ikke brukes mer.Invitér menigheten, familie og naboer med på bruktmarked til inntekt for Globalaksjonen. Kombinér gjerne med Globalcafé.

Globaljobben

Gjør en jobb for andre og gi pengene du tjener til Globalaksjonen! Lag en arbeidsavtale med den eller de du skal jobbe for. Bruk sponsorskjemaet du finner til nedlastning lenger ned.

Heng opp Globalaksjonsplakater:

Heng plakater opp der dere øver, i kirka, på butikker, skoler og andre steder for å spre mest mulig informasjon om aksjonen. Det er satt av plass på plakaten til å skrive om deres lokale aktivitet. Trenger du mer plass, så kan vi lage de på de plakatene dere trenger. Du kan printe ut plakatene selv, eller send en e-post til medlem@kfuk-kfum.no for å få plakater sendt hjem til deg.

A3.pdf

Forslag til pressemelding:

Tips lokalavis og nærradio om hva dere gjør i gruppa i anledning Globalaksjonen. Ta utgangspunkt i pressemeldingsmalen nedenfor og skriv en engasjerende invitasjon til lokalmedia.

Pressemelding_Globalaksjonen-2014.doc

Sponsorskjema til Globalløp:

sponsorskjema-Globalaksjon.docx

Bestill bøsser til innsamlingen:

Ansvarlig voksenleder/styreleder bestiller bøsser ved å sende informasjon om antall bøsser og gruppas navn. Beregne 1 bøsse per 5 deltakere. Er gruppa 20 stykker, så bestill ca. 4-5 bøsser og motta bøssepakken med bøsser, bøsse-merker, ID-kort, takke-kort og utfyllende informasjon om det å gå med bøsser.

Deltakerarmbånd

Som en motivasjon for alle som er med i globalaksjonen har vi laget et rødt aksjonsarmbånd. Send oss en epost til medlem@kfuk-kfum.no og fortell oss hvilken gruppe du er med i og hvor mange armbånd du trenger til din Globalaksjon.

Takkekort:

Dette er fine små takke-kort som kan deles ut til folk som gir i bøssene, sponsorer og andre bidragsytere. Print dem ut direkte på din kopimaskin ( bruk litt tykt papir) eller send e-post til medlem@kfuk-kfum.no for å få dem sendt hjem til deg.

takkekort-GA2014-15_1korr.pdf

Bestill Globalaksjonsmateriell

Alt materiell kan bestilles ved å sende en mail til medlem@kfuk-kfum.no eller ring 22 99 15 10

Relatert innhold

Stå opp for andre! Få med gruppa di på Globalaksjonen og kampen mot fattigdom!

Med Globalaksjonen kan din gruppe støtte KFUK- og KFUM-søsken andre i ...

Arrangér Globalløp i ditt nærmiljø

Den beste og kanskje morsomste måten å få samlet inn mye penger til ...

Globalaksjonsfilmen 2015/16 (7:49 min)

Nytt håp for framtida: Trygg oppvekst og utdanning

Globalaksjonsfilmen 2015/16 (1:40 min)

Nytt håp for framtida: Trygg oppvekst og utdanning.