Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

ToughRoad - eventspill om verdenshandelen

ToughRoad er et interaktivt undervisningsopplegg kaster deltagerne inn i den globale handelen med kaffe. Opplegget er inspirert av data- og rollespill, og deltakerne får leve seg inn i en rolle i kjeden som får kaffen fra produsent til forbruker. Med ToughRoad får deltakerne oppleve de globale utviklings- og fattigdomsproblemene tett på, lære om hvordan det globale handelssystemet fungerer og om Fairtrade.  

ToughRoad gir 1 dags dypdykk i globale handelssystemer, flere timer med spenning og overraskelser via sms, laptop eller i virkeligheten, og ikke minst mye kaffe. - Erfaringene som er gjort så langt viser at dette faller i smak og at elevene lærer mye på en morsom og veldig engasjerende måte, forteller Geir Storli Jensen i KFUK-KFUM Global. Han er prosjektleder for ToughRoad på norsk og gleder seg veldig over den nye muligheten ungdommer nå får til å lære mer om global handel, Fair Trade og fattigdom. - Jeg er litt stolt over at vi nå kan tilby dette til for eksempel folkehøgskoler, fortsetter han.  

ToughRoad spilles både virtuelt på datamaskiner og fysisk i spillstedets lokaler på en gang! Underveis i spillet blir kaffen som produseres virituelt hos bøndene i spillet byttet i ekte kaffe, som deltagerne handler med fra den blir høstet hos bonden til den ender i en café. Spillet gjennomføres av en dedikert gruppe frivillige som får grundig opplæring i de ulike rollene som har en plass i spillet. I ToughRoad får deltagerne oppleve de globale utviklings- og fattigdomsproblemene tett på, og lærer om hvordan det globale handelssystemet fungerer, på godt og vondt. Spillerne får også en grundig innføring i Fairtrade og bakgrunnen for det. 

Se film fra gjennomføring på Rønningen Folkehøgskole i Oslo nederst i artikkelen.

Et KFUK-KFUM Global-tilbud støttet av Norad

Spillet ble opprinnelig utviklet på dansk av Dansk Kommunikation (CoffeeRoad) ApS . KFUK-KFUM Global har med støtte fra Norad kjøpt norsk lisens og tilbyr nå spillet til brukere i Norge.

Målgruppe, gruppestørrelse: 

Spillets målgruppe og vanskelighetsgrad er ganske fleksibel, deltagere fra 13 til 30 år vil få en spennende og lærerik opplevelse. ToughRoad kan spilles med grupper fra 70-150 stk (det er mulighet for litt fleksibilitet i begge ender, ta kontakt hvis gruppa er i grenseland) 

Praktisk informasjon til gjennomføring 

Et team på frivillige fra KFUK-KFUM Global bistår din gruppe til å gjennomføre spillet.

Varighet 4-6 timer: 

Spillet i fullversjon tar ca 6 timer, inkludert introduksjon, instruksjoner og lunsjpause. I tillegg bør det settes av tid til slutt til refleksjon og gjennomgang av hva som skjedde i spillet og dets relevans for virkeligheten. Men det går an å tilpasse opplegget slik at at vi får gjennomført det på 4 timer. 

Lokaler: 

For å spille ToughRoad trenger man ganske mange rom, f.eks. et skolebygg eller menighetshus vil passe godt. 

Internett: 

For å spille ToughRoad trengs det tilgang til trådløst internett.

Vil du bestille Tough Road til din gruppe? 

Kontakt KFUK-KFUM Global på global@kfuk-kfum.no for å få mer informasjon om eller for å booke/gjøre avtale om gjennomføring i din gruppe av ungdommer eller unge voksne.