Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Kor: Hva må jeg tenke på når jeg velger låter til koret?

Det å velge gode sanger til Ten Sing-koret ditt er veldig viktig. Låtmaterialet er den viktigste motivasjonsfaktoren for et kor. Dersom sangene ikke er gøy å synge, skal du jobbe veldig hardt for at øvelsen skal blir bra. Her er noen tips til deg/dere når man skal velge repertoar.

Av: Mari Tesdal Hinze 

Vær tidlig ute! 

Bestem repertoaret i god tid før oppstart, helst før sommerferien. Da har du god tid til å finne arr eller arrangere selv, og du kan legge opp en god progresjon for koret.

Variasjon. 

Velg sanger fra ulike sjangere og med ulik vanskelighetsgrad. Vanskelighetsgrad er en kjempeviktig faktor som mange ikke tenker over. Man må ha en balanse mellom de låtene som krever litt av koret og der motivasjonen ligger i det å få det til, og såkalte ”rett innlåter”, som koret kan lære seg fort og som fenger umiddelbart.

Ta hensyn til koret i valg av låter og arr. 

De fleste sanger kan gjøres i både store og små kor, men ikke nødvendigvis med det samme arrangementet. Dette må man tenke over når

man velger låter. ”Hvordan kan vårt kor gjøre denne låta?” 

Velg korvennlige låter. 

Ikke alle låter er spesielt egnet for kor. La det at låten egner seg som korsang veie tyngre enn hvor høyt den er på hitlistene. Man kan fort bli skuffet over at en sang som er gøy å høre på kan være veldig kjedelig å synge.

Prøv ut. 

Ikke velg en sang uten at du har prøvd hvordan det er å synge den, i alle stemmer. Hvis du har note, (feks fra Cantando) syng også 2. og 3. Stemmen. Låten skal være gøy for alle stemmer, ikke bare for dem som har melodien!