Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

"Ingenting, men alt"

Barnemusikalen "Ingenting, men alt" handler om tro, håp og kjærlighet i en urettferdig verden. Musikalen består av cd med singback på 12 sanger, notehefte og et ressurshefte og vil kunne fremføres i liten eller stor skala ut fra de ressursene som er tilgjengelig på hvert enkelt sted.

Tittelen «Ingenting, men alt» spiller på at de fleste i vår del av verden har rikelig med materielle goder. Samtidig er det også slik at livet i seg selv er skjørt, og i den forstand er vi fattige. På den måten har vi både ingenting og alt. Gjennom humor og alvor legger musikalen til rette for utforsking av utfordrende spørsmål og temaer som opptar både barn og voksne: Hvorfor er noen fattige og andre rike, og hva kan vi gjøre med det? 

  • Hvordan kan vårt nærmiljø sette søkelyset på den skjeve fordelingen av goder i verden? 
  • Hvordan få etisk handel, gjenbruk/gjenvinning på dagsorden i vårt barnekor? 
  • Og hvordan kan vi øve på å vise empati for hverandre; hva binder egentlig vår ene, mangfoldige verden sammen? 
  • Hvilken rolle skal vi som kirke og medmennesker ha?

FLEKSIBELT PRODUKT

Ressursheftet inneholder rikelig med forslag til aktiviteter og metodisk arbeid til temaene som tas opp. Musikalen er et formmessig fleksibelt produkt som kan fremføres i større eller mindre skala utfra de ressursene man har tilgjengelig i sin gruppe. Det kan være alt fra en enkel fremføring med sanger og voksen fortellerstemme til en større oppsetning med elementer som sang, dans, rytmeorkester, film, foto, drama, forming osv. Sangene står også fint alene som en del av en konsert, gudstjeneste eller annen type opptreden. 

BREDT MUSIKALSK SPEKTER

Musikalen er skrevet av Hans Olav S. Baden og Torbjørg Torp Nilssen, som blant annet er musikalsk ansvarlige i barne- og familiegruppen HoBaKLUZZ på Holmlia i Oslo. En pilot-oppsetning av musikalen ble fremført av 300 barn på Korsvei-festivalen sommeren 2013. Vi er trygge på at dette er et produkt av høy kvalitet som barna kommer til å elske. Sangene spenner over et vidt spekter av sjangre og inneholder alt fra fengende poplåter til etnisk inspirerte låter og roligere sanger. På CD’en spiller musikere som Børge Petersen Øverleir (Carola, Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes, Maria Mena m.fl), Chris Holm (Sondre Lerche, Thea Hjelmeland m.fl), Ole Jørn Myklebust (Mari Boine, Unni Wilhelmsen, Samsaya m.fl). Peter Baden er produsent. 

Bidragsytere til ressursheftet med andakter er: Stine Pernille Hauge Kjos, Silje Kivle Andreassen, Tone Stangeland Kaufman, Jan Christian Kielland, Sunniva Gylver, Einar Tjelle, Kristin Moen Saxegaard og Kristian Knapstad. I tillegg bidrar Kristin Rosnes Holte fra Etisk handel og Tone Stangeland Kaufman fra Korsvei med handlingsalternativer, og Atle Næsheim med scenografi og formingstips.  

Hør lydklipp, se You Tube-klipp

CD, notehefte og ressurshefte er klar for bestilling, og under kan dere lytte til klipp fra sangene "Her er min ene hånd" og "Sammen for ditt ansikt" og lytte/se video til sangene "Ingenting, men alt" og "Stå opp mot urett" 

HER ER MIN ENE HÅND 

Her er min ene hånd er en gjenbrukssang og handler om at vi har mye, og når buksa blir for kort, så er det noen andre som kan ha bruk for den. Hendene våre kan både gi og få. Dette er en lystig og morsom sang, som garantert vil være gøy å synge. Hør lydklipp under og last gjerne ned klippet av sangen nederst i artikkelen. 

SAMMEN FOR DITT ANSIKT

Sammen for ditt ansikt er en bønn til Gud om å gi oss håp og fred, og om at alle i verden må få ha det godt. Denne sangen passer godt til kveldsavslutninger, gudstjenester og å fremføre i koret. Last ned et klipp av sangen nedenfor.

Stå opp mot urett

Stå opp mot urett  er en sang som handler om barns rettigheter, som de er nedtegnet i Barnekonvensjonen, Barnas egne menneskerettigheter. Last ned tekst til sangen her Staa opp mot urett.docx

Her er min ene hånd
 

 Bestill her

«På Korsvei-festival i 2013 hadde jeg en av mitt livs sterkeste musikal-opplevelser. «Ingenting men alt» har sterke tekster, fengende musikk, livsviktig tema. Den skaper engasjement og er et supert utgangspunkt for viktige samtaler.»  Sunniva Gylver, prest og stipendiat ved Menighetsfakultetet

«Musikalens store styrke er at den utgjør et hele som oppleves som sterk og relevant forkynnelse som utfordrer både barn og voksne på dypet. For selv om vi er mennesker av god vilje og på ingen måte har til hensikt å skade noen eller noe, utgjør faktisk vår vestlige livsstil en trussel for mange mennesker.» Tone Stangeland Kaufman, Korsveiprest 

Placeholder "SideInfo_ShopButton" not found