Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Stå Opp - en musikal for barn og tweens om oppstand og oppstandelse

Stå Opp er en musikal for barn og tweens om både oppstandelse og oppstand. Ressursmateriellet til musikalen består av CD med 9 sanger, både med og uten singback, notehefte og et ressurshefte. Man kan benytte sangene enkeltvis i grupper for barn og tweens, eller fremføre musikalen i liten eller stor skala ut fra de ressursene som er tilgjengelig på hvert enkelt sted.

Stå opp er skrevet av Torbjørg Torp Nilssen (tekst) Hans Olav S. Baden (komponist). CD-en er produsert av Peter Baden (medkomponist, arrangør og produsent).

Musikalpakke, notehefte, ressurspakke og plate kan du kjøpe via www.triangelbutikken.no
Stå opp  er påske – og mer enn det. 

Tema for musikalen er blant annet påske. Musikalen bruker mange bilder og symboler i utforskingen av oppstandelse. Korset er sentralt, for hva betyr egentlig det som skjedde for 2000 år siden? Musikalen låner også bilder fra naturens årstider og livspusten i kroppen vår og i kirka vår. Til slutt handler Stå opp om vennskap og mot, om å lage oppstand og protestere mot alt som ødelegger, om å skape liv og røre og å stå opp for andre! 

Stå opp  er sang og musikk – og mer enn det. 

Musikalen har varierte og fengende sanger som vil falle i smak hos ulike barnegrupper. Men det er mer enn sang: Det er dans og drama, forming og scenisk arbeid, film og foto, lek og alvor. 

Stå opp er meningsfull prosess – og fleksibelt produkt. 

Musikalen legger opp til gode møtepunkt hvor barn og voksne er sammen i utforsking av oppstandelse, mysteriet som ingen av oss helt og fullt kan forstå. Stå opp er et formmessig fleksibelt produkt som kan benyttes ulikt av forskjellige grupper i en oppsetning, i gudstjenesten og i trosopplæringen. Alle sangene fungerer også godt alene og kan brukes på konserter, gudstjenester og andre enkeltopptredener. 

I alt er det barnas medvirkning og medbestemmelse som er grunnlaget for arbeidet underveis og i en oppsetning av Stå opp.

Starten av prosjektet Stå opp ble bestilt og finansiert av Korsvei-festivalen, hvor en pilot-oppsetning av musikalen ble fremført av 400 barn sommeren 2015.  Musikkproduksjonen har mottatt støtte fra Kulturfondet. 

Stå opp  som trosopplæringstiltak

«Stå opp» er også et trosopplæringstiltak. Trosopplæringstiltaket gjennomføres fortrinnsvis i påsketiden mellom påsken og pinsen. Når kor og trosopplæringstiltak kombineres, kan begge gjøre hverandre bedre.

Les mer om trosopplæringstiltaket Stå Opp 

enkelt CD 

På enkelt CDen er det ni sanger med stor genrebredde, både tøffe poplåter og rolige ballader. Stå opp-sangene er spilt inn med noen av landets ypperste musikere og barn fra KFUK-KFUM. Musikkprodusent, arrangør, komponist og lydmagiker Peter Baden står bak produksjonen. Kjøp den til barnekoret, barnebarn eller fadderbarn. Bruk den på korøvelsen, barnerommet, eller i bilen! 

Dobbelt CD med Singback 

Dobbelt CDen inkluderer også singback-versjon for øvelser og konserter med barnekoret. 

Ressurshefte 

Hvordan jobbe med Stå opp i barnegruppa eller barnekoret? Dette ressursheftet er laget for at barnegrupper i ulik størrelse og alder skal kunne arbeide med temaet oppstandelse på en god måte, for både voksne og barn. Her finnes ideer til gjennomføring, gruppeaktiviteter, oppskrifter og ideer til bruk i en oppsetning, i gudstjenesten og i trosopplæringen. I ressursheftet finner du: 

  • manus
  • gruppeaktiviteter
  • sceneforslag
  • andakter
  • sangtekster
  • artikler og mye mer! 
En uvurderlig ressurs og hjelp for ledere, dirigenter og kirkeansatte. 

Notehefte 

Alle sangene gjengitt med enkle tilrettelagte noter for barnekoret, eller til pianoet hjemme i stua, med notelinjer og besifring. De kan synges av solister eller av bare kor. De kan akkompagneres av piano, gitar, band eller singback.

Produktene kan du kjøpe via www.triangelbutikken.no


Placeholder "SideInfo_ShopButton" not found