Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Informasjon til deltakerne

HEI KJÆRE DELTAKER PÅ KFUK-KFUM DEMOKRATIKURS. 

Vi er glade for at du vil delta på demokratikurset med oppstart i morgen – og beklager så mye at denne informasjonsmailen ikke er sendt ut tidligere.

Demokratikurset starter på Haraldsheim vandrehjem (HI Hostel Oslo Haraldsheim) på Sinsen i morgen kl. 11.00. Da vil vi først fordele rom og satt fra oss, for så å samles til lunsj. Vi har også satt av god tid til å bli bedre kjent.

VIKTIGE ADRESSER 

Adresse dag 1: Hi Hostel Oslo Haraldsheim, Haraldsheimveien 4, 0587 Oslo 
Adresse til Ten Sing Norway konsert i Iladalen kirke: Søren Jaabæks gate 5, 0460 Oslo
Adresse dag 2: Gamle museet, Dronningens gate 4, 0152 Oslo 

PROGRAM 

Etter lunsj og bli-kjent-øktene, vil vi videre utover dagen gjennomføre økter med noe praktiske øvelser og ellers aktiv deltakelse med innlegg fra ulike bidragsytere på følgende tema:

• Demokrati i organisasjoner – hvorfor gjør vi det slik? Hva er bra med det? 
• Landsmøteskolen – Hvordan foregår et landsmøte? Tips og triks.
• Makt, hersketeknikk og grenser – Hva må jeg være forberedt på og hvordan er jeg best mulig rustet til å bruke min ungdomsstemme?
• Gjennomgang av sakene til Landsmøtet – Hva betyr dette egentlig? Hvordan kan vi påvirke disse beslutningene? 

Torsdagskveld er vi invitert på Ten Sing Norways siste show dette skoleåret og reiser på det samlet i Iladalen kirke (adresse: Søren Jaabæks gate 5, 0460 Oslo). Vi satser på middag ute i parken før konsert. Konserten starter klokken 20.00 og er et åpent arrangement. Inviter gjerne kjente til å være med 😊 

Fredagsmorgen etter frokost, reiser vi samlet til Gamle museet, hvor Landsmøtet skal være. Her får vi tid til å sjekke ut lokalene og prøve oss litt fra talerstolen og fra delegat plassen med stemmeknappen før selve landsmøtet starter. 

VIKTIG PRAKTISK INFO 

• Haraldsheims adresse er Haraldsheimveien 4, 0587 Oslo. Enkleste reisevei fra Oslo S / Jernbanetorget er å ta 17-trikken mot Storo-Grefsen. Trikken går ca. hvert 10. minutt. Gå av på trikkestoppet som heter Sinsenkrysset. Når du har gått av på Sinsenkrysset, må du gå i 9 minutter forbi parken og til Haraldsheim (se kart nederst). 

• Kjøp ukeskort med Ruter når du ankommer Oslo. Det er det billigste og enkleste når vi skal reise mellom lokasjoner. Det enkleste er å kjøpe billett på ruter app på din telefon, alternativt infokontor/Narvesen på Oslo S eller Gardermoen. 

• Ta med skrivesaker, gjerne PC.

• Det trengs ikke å medbringes sovepose eller håndklær til oppholdet på Haraldsheim. 

• Les gjennom sakene til Landsmøtet før du kommer. De har du mottatt på mail, men kan også finne her:  Innkalling og saksdokumenter til Landsmøte 2019 

• Vi dekker alle måltider underveis i kurset og på Landsmøtet og vi dekker også overnattingen på Haraldsheim. 

DOKUMENTERT FRAVÆR 

Alle som er på meldt demokratikurset skal ha fått tilsendt bekreftelse på deltakelse som kan brukes til å søke om dokumentert fravær. Ta kontakt med generalsekretærens kontor på gs@kfuk-kfum.no dersom du ikke har mottatt bekreftelse. 

SØKING OM FRIFONDSTØTTE TIL DELTAKELSE PÅ KURSET 

For enheter som sender deltakere på kurset, vil det være mulig å søke om frifondstøtte for deltakelsen på demokratikurset. På grunn av krav fra fordelingsutvalget, er det ikke mulig for mellomledd som hovedforeninger og kretser å søke om støtte. Søking av frifondstøtte gjøres av ansvarlig voksenleder. Les mer om søking av frifondstøtte til deltakelse på demokratikurset på våre nettsider. Her finner du også svar på mange av de vanligste spørsmålene for støtten til demokratikurs 2019. For spørsmål til frifondstøtte, ta kontakt med generalsekretærens kontor på gs@kfuk-kfum.no. 

KONTAKTPERSONER 

Det vil være kontaktpersoner for dere som deltar på demokratikurset for spørsmål eller andre ting, både på Haraldsheim (hele døgnet) og under Landsmøtet. Det vil være Benedicte, Ingvild og Karianne. Disse vil dere få hilse på i løpet av kurset og vi deler ut kontakt info. For spørsmål til demokratikurset, ta kontakt med Ingvild på ingvild.storvoll@kfuk-kfum.no eller på tlf. 90555925.

Kart over gangvei til Haraldsheim