Trialederkurs 2020(Oslo og Akershus)

Trialederkurs 2020 (Oslo og Akershus)

Trialederkurs er et lederkurs for unge mellom 13 og 19 år som skal være ledere på KFUK-KFUM Oslo og Akershus sin barneleir, Trialeir på Strandheim, august 2020. Vi er en gjeng med engasjerte og lekne ledere som skal lage en fantastisk sommerleir for barna!

Vi avlyser førstegangslederkurset 22. mars for å hindre koronasmitte!

LEDER PÅ TRIALEIR (STRANDHEIM 2020)

Det er mange som ønsker å være leder på Trialeir. Det er veldig hyggelig! Vi skulle veldig gjerne gitt alle plass, dessverre har vi ikke kapasitet eller plass til alle. Derfor må vi gjøre en utvelgelse. Prosessen er alltid vanskelig og umulig å gjøre slik at den kjennes rettferdig for alle, men vi prøver så godt vi kan. Når du melder deg på får du automatisk status som "venter" og senere, "tildelt" når du har fått plass som Trialeder.  

Slik tenker vi i utvelgelsesprosessen: 
Det er viktig for oss at du som leder er med på å lage det trygt for alle barna på Trialeir, prioritere alle ledersamlingene i forkant, er positiv og engasjert i barna (deltakerne) og programmet, hjelper til med enkle arbeidsoppgavene og liker å spre glede.

Hvordan søker jeg? 
Bruk et mobilkamera eller liknende og last opp en kort "video-søknad" som forteller hvorfor du vil bli leder på Trialeir. I søknaden må du ha med følgende:

  • Hva du ønsker å bidra med på Trialeir(oppgaver, aktiviteter, sosiale samtaler, osv)? 
  • Hvordan kan du være med å trygge leiropplevelsen for deltakerne? 
  • Hvilke lederoppgaver liker du å jobbe med? 

Vi ønsker oss et lederteam som har stor bredde av interesser og egenskaper. Link til søknadsskjema 


OM TRIALEDERKURS 

Kurset er et minilederkurs med fokus på differensiert lederkompetanse: Kurset har et tre-trinnsopplæringsprogram. Formålet er at de skal utvikle seg i praksis fra førstegangsledere/hjelpeledere (ca. 13 år) til andregangsledere (ca. 14-15 år) til aktivitetsledere/øvrige ledere (ca. 16-25 år). De eldre lederne er forbilder for yngre og bidragsytere i deres utvikling - vi ønsker et godt og trygt fellesskap, og skal sikre trygge og glade deltagere på leir! 


PÅMELDING

Benytt den blå påmeldingsknappen eller denne linken. Merk deg at alle vil få status "venter" i påmeldingen. Dette fordi vi gjøre en utvelgelsesprosess og senere får du status "tildelt" om du har fått plass på Trialederkurs 2020. Alle får endelig beskjed før første samling ca. 15. mars, per sms.  Alle ledere må være medlem av KFUK-KFUM. Dette kan du gjøre nå med en gang her. Påmeldingen stenges 4. mars for å begynne prosessen med utvelgelse av lederteamet. 

HUSKELISTE:

  1. Sjekk at du kan være med på alle samlingene i lederkurset og selve leiren
  2. Påmelding i Connect
  3. Send inn en kort "video-søknad" som forteller hvorfor du vil bli leder på Trialeir


 PRIS/BETALING

Førstegangsleder: kr. 2 000,- 
Andregangsleder: kr. 1 000,-
Tredjegangsledere går gratis. Deltageravgiften er med på å dekke lederkursene, kost og losji på Strandheim leirsted. 

KFUK-KFUMs Deltagerfond har som mål å gi barn og ungdom fra familier med en utfordrende økonomisk situasjon mulighet til å delta på KFUK-KFUMs arrangementer og aktiviteter som de ellers ikke hadde hatt råd til å være med på. Les mer om hvordan man søker her


 OM SAMLINGENE 

Vi har alle ulike erfaringsgrunnlag. Noen har lang erfaring og andre har lite erfaring. Vi kommer til å differensiere opplegget på samlingene slik at alle får noe ut av dem. Samlingene baseres på ulike erfaringsgrunnlag og jobber for å ivareta Trialeir-identiteten slik den har vært i alle år. Sammen skal vi skape godt humor, sunn galskap og trygge ledere! Vi skal lage et ledermiljø som er inkluderende og evner å ta vare på alle - både deltagere og voksne! 

 Vi minner om viktigheten av å sette av datoene for lederkursene. Oppmøte må prioriteres for å kunne være med som leder. Mer informasjon om samlingene og sted kommer fortløpende. 

//SAMLING 1 - AVLYST for å hindre koronasmitte FØRSTEGANGSLEDERKURS Tema: "Fra deltager til leder". Første samling er kun for førstegangslederne. Tidspunkt: Søndag 22. mars AVLYST

//SAMLING 2 - ALLE LEDERE DEL 1 Tema: "Generell lederkompetanse". På andre og tredje samling møtes alle ledere, både nye og gamle. Tidspunkt: Onsdag 22. april 2020 kl. 18:00 - 21:00 Sted: Er ikke avklart, dere vil få tilbakemelding per sms

//SAMLING 3 - ALLE LEDERE DEL 2 Tema: Arrangementsforberedelser: Program og innhold Tidspunkt: Onsdag 10. juni 2020 Kl. 17:00 - 21:00 Sted:  Er ikke avklart, dere vil få tilbakemelding per sms

//SAMLING 4 - LEDERDØGN Tema: Praktiske leirforberedelser. Her møtes alle ledere for å klargjøre til å ta imot barna dagen på søndagen. Tidspunkt: Lør. 01- søn 2. august 2020  Sted: Strandheim leirsted 

Årets Trialeir 2020 er fra søn 2. august - fre 7. august - vi tar imot deltagerne og ønsker dem velkommen!! Les mer om Trialeir 2020 her påmelding starter 1. april. 


Velkommen som leder på Trialeir 2020