Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Bli med i en unge voksne-gruppe eller kom på våre gudstjenester

Foto: Christian Svabø.

Flyttet hjemmefra og savner KFUK-KFUM-fellesskapet hjemme? Ønsker du å henge med venner, lære noe nytt, få litt åndelig påfyll? Finn en lokalgruppe eller bli med på gudstjenester og programkvelder for deg mellom nitten og tretti.

Foto: KorMajor

KFUK-KFUM tilbyr en rekke  aktiviteter for unge voksne. Foruten ettårige ledertreningsprogrammer og folkehøgskoler, tilbyr vi aktiviteter i lokale grupper og gudstjenester og inspirasjonskvelder. Mye skjer i studentbyene Oslo, Bergen og Trondheim.  Aktivitetene i lokale grupper rommer alt fra unge voksne-kor og -klubb, til idrett som fotball og volley, eller Sporty, med fokus på allsidig trening for moro og for å holde seg i form. 

Finn din gruppe 

arrangementsiden ønsker vi deg velkommen til en rekke gudstjenester skreddersydd for unge voksne. Nytt er programkveldene «Noen med noe på hjertet» og «Tabutorsdag/Tabulørdag» i St. Jakob kirke i Bergen. Du er også velkommen til å melde deg på fagdag om ressursboka «Refleks» eller Olivenplukking i Palestina.

Se alle arrangementer  for Unge voksne

ARRANGEMENTER for deg som bor i Oslo-området 

Gudstjenester for unge voksne i Majorstua kirke i Oslo

Foto: Christian Svabø

Majorstua+ og Blindern KFUK-KFUM inviterer hver måned til Gudstjeneste for unge voksne i Majorstua kirke. Gudstjenesten bygger på Norges KFUK-KFUMs forståelse om at mennesket er skapt til å leve i tro og tillit til Gud, med tanker, følelser, kreativitet, engasjement, lengsler og muligheter. En åpen, trygg og utviklende gudstjeneste. Etter gudstjenesten blir det kafe UV. 

Neste gudstjeneste: 18.september

FAGDAG om "Refleks" - samtalegrupper for unge - med jan Christian Kielland

Jan Christian Kielland, programutvikler for tro og identitet, leder fagdagen om ressursboka "Refleks" Foto: T. Ihle

KFUK-KFUM ga våren 2016 ut ressursboka "Refleks. Samtalegrupper for unge". Boka skisserer hvordan man kan starte en samtalegruppe for unge og bruke metoden "reflekterende team". Fagdagen holdes i Oslo og programutvikler for tro og identitet i KFUK-KFUM Jan Christian Kielland gir en innføring i hva reflekterende team og Refleks er, og vil også prøve ut samtalemetoden. Fagdagen koster KUN 300 kr, bok og lunsj inkludert. Meld deg på

Arrangementer for unge voksne i Oslo

Arrangementer For deg som bor i Bergensområdet 

Gudstjenester for unge voksne i St. Jakob kirke i Bergen 

Foto: Daniel Tveit

Gudstjeneste for unge voksne er et konsept utviklet i KFUK-KFUM. Målet for gudstjenesten er at du som ung skal få påfyll til en ny uke. Det vil være en stor variasjon i musikere og prester som vil sette sitt preg på gudstjenesten, slik at ingen gudstjeneste blir lik. 

Neste gudstjeneste: 18.september 

Jakobmesser i St. Jakob kirke i bergen

Utradisjonell kveldsmesse rundt et dekket bord en gang hver måned. Uten preken, med nattverd. Musikere, solister og menighet. En bibeltekst, og en moderne tekst satt opp mot hverandre. Lyd, lys, et åpent kirkerom. Musikk, tekst, bønn. Som angår din hverdag. Musikk: Karoline Krüger. Tekster: Erik Hillestad. 

Neste Jakobmesse 25. september 

Tabutorsdag/Tabulørdag I ST. JAKOB KIRKE I BERGEN

Foto: Daniel Tveit

Hver måned inviteres gjester til å snakke om et gitt tabu. Journalist Håvard Nyhus leder samtalen.  Mer informasjon om tema og kveldens gjest vil fortløpende bli lagt ut. 

Neste Tabukveld: 24. september 

Noen med noe på hjertet, I ST. JAKOB KIRKE I BERGEN

Det er mange ting man grubler på som ung kristen. På «Noen med noe på hjertet» inviterer vi en (kjent) kristen gjest med til å snakke om hvordan leve som kristne i dagens samfunn. Temaet skal selvsagt være brennende aktuelt for unge voksne. Før vi går hjem skal vi ha fått fordypet innsikt i vår kristne tro og kanskje lært noe mer om oss selv. Vi snakker om at Gud er tilstede i våre liv og i verden, men hva betyr egentlig det? 

Neste «Noen med noe på hjertet»: 11. september

Arrangementer for unge voksne i Bergensområdet

Oliveninnhøstning i Palestina 

Foto: Margit Ohnstein

Vår partner i Palestina Joint Advocacy Initiativ (JAI), som er et samarbeid mellom KFUK og KFUM i Palestina, inviterer sammen med Alternative Tourism Group for 13. gang til oliveninnhøstning på Vestbredden. I år er datoene fra 15.–24. oktober. The Olive Picking programme handler om solidaritet med og beskyttende nærvær hos palestinere. Olivenhøsten er en viktig del av den palestinske økonomien og alle krefter mobiliseres. I tillegg til olivenplukkingen vil deltakerne få introduksjon til situasjonen i Palestina og effekten av muren som den israelske stat har bygget. Programmet byr også på turer til gamlebyen i Jerusalem, Hebron og Betlehem, samt kveldssamlinger, kulturelle eventer og sosiale happenings. 

Les mer og meld på

Bli med på LANDSMØTE og KFUK-KFUM-LOBBY 2017 

Foto: Niels Westphal

Vil du være med å bestemme retninga KFUK-KFUM skal gå i? Sørg for at KFUK-KFUM-gruppa di sender delegater på vårt landsmøte i Oslo 27.-30. april! Landsmøtet er KFUK-KFUMs øverste demokratiske organ. Her møtes engasjerte KFUK-KFUMere fra hele landet for å diskutere og stemme over viktige saker for organisasjonen. Døgnet før landsmøtet blir det KFUK-KFUM-Lobby, et demokratikurs for unge delegater (15-26år) til Landsmøtet. Bruk din stemme!

Les mer om KFUK-KFUM-lobby og Landsmøtet 2017  

Andre artikler i nyhetsbrev 03/16

SPEKTER: God start på nytt kapittel i vår festivalhistorie

Tilbakemeldingene etter festivalen er positive, ikke minst takket til ...

Signér opprop for etikklov. Skap en mer rettferdig verden.

Lønninger det ikke går an å leve av og dårlig sikkerhet på Du vet at ...

SPEKTER-sangen 2016 – noter og bandblekke er her!

Endelig ligger noter og bandblekke til historiens første SPEKTER-sang ...

Andakt: Kallet

- Da Jesus valgte ut de første disiplene så kalte han dem. Når Jesus ...

Kall - en videobloggandakt

I denne videobloggandakten kan du høre Anne Line, prest i St. Jakobs ...

Bruk "Nøkler til livet" i samtalegrupper for unge voksne

Deler av «Nøkler til livet» egner seg godt som bibel- og for Unge som ...