Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Fargepalett

KFUK-KFUMs designmanual er under utvikling og detaljert fargepalett kommer.  I tillegg til primærfargene hentet fra logoen vil det bli anledning til å benytte en rekke friske farger i det grafiske uttrykket.

PRIMÆRFARGER

Norges KFUK-KFUMs primærfarger er den røde og de to blå fargene i logoen. 

Tilleggsfarger

Foruten de tre primærfargene har vi utviklet en frisk palett av tilleggsfarger og noen retningslinjer for hvilke farger som kan og bør kombineres for å sikre harmoni og gjenkjennelighet. Fargepaletten du finner til nedlastning nedenfor angir tre typer fargerom og riktige koder for rett gjengivelse innenfor hvert av de tre fargerommene: 

  • CMYK - angir farger for trykksaker/papir. Blir ofte kalt 4-fargetrykk, fordi fargekoden har med blandeforholdet mellom de fire fargene Cyan, Magenta, Yellow og blacK.
  • RGB - angir farger for skjerm/digitale flater. RGB står for lysstråler blandet med Rødt og Grønt og Blått, og blandingsforholdet gir en bestemt gjengivelse av fargen
  • PMS/Pantone - Pantone brukes ofte på profilartikler og er et referansesystem for malingsfarger. I motsetning til CMYK-fargene er dette et sett ferdigblandede farger som blir nøyaktig like hver gang.Filer for nedlasting