Stå opp barnemusikalhelg

Stå opp barnemusikalhelg

Velkommen til "Stå opp"- barnemusikalhelg! I samarbeid mellom KFUK KFUM Bjørgvin, Bergen Domkirke Menighet og Kirken på Askøy ønsker vi å inviterte alle som går i 1.-8. klasse til å være med å sette opp musikalen "Stå opp!" I tillegg vil det være overnatting og eget opplegg for tweens lørdag kveld.

Sponsorskjema Globalløp Stå opp Tweens.docxStå opp barnemusikalhelg med tweensopplegg 

Du kan allerede begynne å glede deg til høstens beste helg! Helgen 26.-27.oktober 2019 inviterer KFUK-KFUM Bjørgvin, kirkene på Askøy og Bergen Domkirke menighet deg med på «Stå opp»-musikalhelg! Helgen er for barn i 1.-8-klasse. De som er tweens (5.-8-klassinger) får eget tweenstilpasset opplegg på lørdagskvelden og overnatting.

Stå opp er en musikal for barn og tweens om oppstandelse og om å lage oppstand.

Stå opp handler om oppstandelse, vennskap og mot, om å lage oppstand og protestere mot alt som ødelegger, om å skape liv og røre og å stå opp for andre. 

Stå opp er sang og musikk – og mer enn det. Musikalen har varierte og fengende sanger som vil falle i smak hos ulike barnegrupper. Men det er mer enn sang. Det er dans og drama, forming og scenisk arbeid, film og foto, lek og alvor. 

Sangene til musikalen

Vi bruker følgende sanger:

Stå opp for andre 

Dagen er kommet 

Ut av det tomme 

Siste ord er ikke sagt 

Noe som er nå 

Hvem skulle tro 


Det er mulig å kjøpe notepakken og singback cd-er på https://triangelbutikken.no/boker-og-musikk/musikal-kor/sta-opp eller ta kontakt med oss hvis du har spørsmål.  

Ta gjerne kontakt hvis dere kjenner til eller har brukt noen av sangene tidligere, eller har noen som ønsker å være solister. 

Lydfilene er også tilgjengelig på spotify

Program for helgen 

Musikalhelgen er i Strusshamn kirke på Askøy. Vi skal ha mye gøy på programmet! Helgen ledes av dyktige og engasjerte instruktører og musikere. 

Det blir både fellesøvinger og gruppebaserte aktiviteter. Denne helgen skal vi øve inn musikalen, som består av ulike elementer: fellessanger, sanger med solister, sanger med bevegelser, sanger med drama, sanger med dans. Lørdagen blir den store øvelsesdagen, med generalprøve på søndagen etter lunsj og forestilling på søndagsettermiddag. De yngste barna (1.-4.klassingene) drar hjem på ettermiddagen, og tweens har eget opplegg lørdagskveld og dem blir med på gudstjeneste på søndag. Etter kirkekaffe møtes alle til gjennomgang og generalprøve før musikalet. 

Rammeprogram

Lørdag 

10:00 Oppmøte og registrering i Strusshamn kirke 
10:15 Oppstart og bli kjent lek i kirkerommet 

10:30 Felleskor økt i kirkerommet 

12:00 Lunsj 

12:30 Seminartid 

14:45 Kort pause med frukt 

15:00 Felleskor økt i kirkerommet 

15:45 Middag for 1.-4.klassingene , tweens øver til gudstjeneste 

16:15 Middag for 5.-8.klassingene (tweens). 1.-4.klassingene drar hjem 

Tweensprogram: 

17:00 Innkvartering 

17:30  Globalløyoe

19:00 Tweenskveld! 

20:30 Kveldsmat 

21:15 Kveldsavslutning 

21:45 Soveposesamling

22:30 Natta! Ro

Husk at klokken stilles en time tilbake i natt 

Søndag: 

08:00 Vekking 

08:30 Frokost + smøre matpakke

09:00 Pakke, rydde og vaske oss ut 

10:00 Siste øving til gudstjeneste 

11:00 Gudstjeneste 

Fellesprogram: 

13:00 Alle møter i Strusshamn kirke 

13:15 Felles økt 

14:00 Generalprøve 

15:00 Enkel middag 

15:30 Dørene åpner for publikum 

15:50 Alle må være klare! 

16:00 Musikalkonsert! 

18:00 Hjemreise

Praktiske oppgaver 

Vi har med oss mange flinke frivillige ledere som har ansvar for de ulike programpostene, men vi håper også at de lederne/foreldrene som er med gjennom helgen kan hjelpe til med praktiske oppgaver der det er behov, som f.eks. måltidsavvikling og nattevakt. 

Informasjon til tweens som overnatter

Vi har lov å overnatte med 60 personer i kirken, dersom vi blir mer enn dette vil vi mest sannsynlig overnatte på Strusshamn skole. Vi sover i soveposer på liggeunderlag og det blir kjønnsinndelte rom. Lederne sover sammen med sine grupper. 

Påmelding 

Påmelding skjer ved å bruke den blå «påmeldingsknappen» til høyre på denne siden. 

Grupper som er medlem av KFUK-KFUM bruker den ordinære gruppepåmeldingsfunksjonen i Connect. Grupper som ikke er medlemmer av KFUK-KFUM bruker «meld på deg selv/andre»-funksjonen. Her kan en voksen melde på alle barn og medfølgende voksne som reiser i samme reisefølge. 

Pr. 8. barn skal det være med 1 voksenleder/ foreldre som har ansvar for barna. 

Alle tweensgrupper som overnatter må ha med seg minst 1 voksen som overnatter sammen med barna. 

Påmeldingsfrist er 15.oktober 2019

Påmeldingsslipp til bruk innad i grupper, kan lastes ned her:

påmeldingsslipp stå opp 2019.docx 

Betaling: Det sendes samlet faktura for gruppen til reisefølgeansvarlig/påmeldingsansvarlig. Faktura sendes når påmeldingsfristen har gått ut.

DELTAKERAVGIFT FØR 5.OKTOBER (PRISEN STIGER MED 100 KR ETTER 6/10)

 1.-4.klassinger: 350 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (500 kr for andre)

 5.-8.klassinger: 550 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (700 kr for andre) 

 Voksne (ledere/ foreldre som er med gjennom helgen): 300 kr for medlemmer i KFUK-KFUM (400 kr for andre)

 Deltakeravgift inkluderer alle programkostnader og mat, samt overnatting for tweens. 

 50% avmeldingsgebyr ved avmelding etter 1/10. 100% avmeldingsgebyr ved avmelding etter 10/10. 

 Familiens økonomi skal ikke være til hinder for deltakelse hos oss. Les mer om KFUK-KFUMs deltakerfond på kfuk-kfum.no/deltakerfond. 

AKTIVITETSGRUPPER/ SEMINARER 

Ved påmelding må det gjøres også første-, andre- og tredjevalg for aktivitetsgrupper/ seminarer. Som en del av musikalforberedelsene på lørdagen får barna delta på en aktivitetsgruppe/ seminar. Her kan barna velge mellom følgende aktiviteter:

 • Dans 

 • Drama / tekstverksted

 • Forsanger/ minikor 

 • Foto/film  (fra 3.klasse og oppover): Ta med eget fotokamera. Husk ekstra batteri, lader og minnekort. 

 • Hobby/ kreativ 


PAKKELISTE FOR DE SOM IKKE OVERNATTER (1.-4.KLASSINGER):

Innesko (både lørdag og søndag)

Drikkeflaske 

Klær som passer til tildelt aktivitetsgruppe 

Svart underdel og overdel i valgfri farge til forestillingen søndag 

PAKKELISTE FOR TWEENS (5.-8.KLASSINGER):

Innesko 

Drikkeflaske 

Klær som passer til tildelt aktivitetsgruppe 

Sovepose

Liggeunderlag 

Toalettsaker og klær for en overnatting 

Håndkle 

Svart underdel og overdel i valgfri farge til forestillingen søndag 

Hva er et globalløype 

Hva er et globalløype? I år gjentar vi suksessen fra ifjor – det blir globalløype i stedet for globalløp! Målet med Globalaksjonen er å samle inn penger til KFUK-KFUM Globals prosjekter. Deltakerne samler inn penger ved å skaffe seg sponsorer, som enten sponser pr. gjennomført aktivitet eller fast beløp for deltakelse i løypen, uavhengig av hvor mange aktiviteter man fullfører. 

På lørdagskveld 26.oktober blir det arrangert globalløype rundt Strusshamn kirke. 

Globalløypen vil fungere slik at vi har planlagt ulike aktiviteter i tre kategorier: ånd, sjel og kropp (jamfør de tre sidene i KFUK-KFUM trekanten). Rundt kirken lager vi 15 stasjoner for å gjøre aktivitetene/ svare på oppgaver. Det er totalt 15 ulike aktiviteter/oppgaver, fem i hver av de tre kategoriene. For hver aktivitet man gjennomfører eller svarer riktig på oppgavene, får man en strek på startnummeret sitt, og hvis man fullfører/ klarer å få riktig svar på alle 15, får man totalt 15 streker. Til sammenligning vil 1 strek tilsvare en runde i et globalløp, for de som har erfaring med å løpe globalløp.

Innsamlingen går til KFUK KFUM Global sin globalaksjon .

Sponsorskjema Globalløp Stå opp Tweens.docx

Gudstjeneste

I samarbeid med Strusshamn kirke vil vi bidra musikalsk til familiegudstjeneste. Det vil bli dåp under gudstjenesten og kirkekafé etterpå. Vi inviterer alle til å bli med på gudstjenesten, søndag 27.10 kl. 11.00

Forestilling 27.Oktober kl 16:00

Vi avslutter musikalhelgen med musikalfremføring i Strusshamn kirke søndag kl 16.00, og forestillingen varer i ca. én time.

Musikalen fremføres i konsertform med innslag av solister, dansere og dramagruppe, i tillegg til det store felleskoret. Her får barn og unge en gyllen anledning til å vise seg frem på en scene med profesjonelle musikere, instruktører og produksjon. 

Familien og venner er hjertelig velkommen! Billetter kan kjøpes i døren. 

 Priser: 

Barn under 15 år: gratis 

Voksne: 100 kr 

SPESIELLE BEHOV? 

Husk å gi oss beskjed ved påmelding om allergier, matrestriktsjoner, sykdommer eller andre hensyn som vi bør vite om, både hos barna og lederne. På den måten kan vi tilrettelegge på best mulig måte. Husk å sjekke at barnet ditt inngår i familiens reiseforsikring. 

BILDER OG FILMING UNDER FESTIVALEN 

Det vil kunne bli tatt bilder og filmet gjennom helgen. Noe av dette kan i ettertid bli brukt i kretsens informasjonsarbeid. Vi kommer kun til å publisere gruppebilder. Bilder av enkeltpersoner publiseres kun etter tillatelse. Ta kontakt med oss i forkant hvis noen barn ønsker å reservere seg mot dette. 

Kontaktinformasjon 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med KFUK-KFUM Bjørgvin krets ved programarbeider Wiebke Kelsch, wiebke.kelsch@kfuk-kfum.no, 55606070 (kontor, dagtid) eller mobil: 92478021 

Brosjyre til nedlasting:

Stå opp! Brosjyre 2019.pdf