Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Kjenna - turmål for alle

Kjenna er et gammelt småbruk på Gjennestad i Arendal. Det er et perfekt turmål som bør prøves. Et idyllisk hus inni skogen med masse lekeplass, flotte benker og muligheter for et deilig bad i Kjenna dersom det frister.  Det er omgitt av kilometer med stier til alle Øyestads hjørner. 

Et turmål for alle

Kjenna eies av en stiftelse, der Betel Bjorbekk eier 50% og Øyestad KFUK-KFUM eide 50 %. Siden Øyestad KFUK-KFUM nå er lagt ned, har kretsen overtatt disse 50 % og det synes vi er stor stas.  Alle er velkommen til å bruke plassen.

HVOR KAN MAN PARKERE? 

Det er lett ankomst fra Asdal Skole, Stampefoss, Gjennestad, Omholt. 

Kjenna er lett tilgjengelig for alle ved at det kan kjøres deler av veien inn og korte ned turen for de som har behov for det. 

NÅR HAR DE ÅPENT? 

De holder åpent de fleste søndager i skoleåret fra 10:30 - 15:00, og selger vafler, pølser, saft og kaffe. Det er noen sitteplasser inne. Ellers er det jo en deilig plass å raste når det ikke er åpent også. Bare rydd opp etter deg, og ta med søppelet ditt så er alle hjertelig velkommen!

KAN MAN LEIE STEDET OG OVERNATTE DER? 

Stedet leies ut og leieprisen er rimelig. Der er innlagt vann og strøm, men ikke kloakk. Der er utedo, og gode muligheter for å få vasket seg i Kjenna. Nede er det kjøkken og to små stuer og en stor deilig veranda. Oppe er det to store soverom. Sengeplass til ca 9 stk. Stedet brukes av skoleklasser, foreninger, barnefamilier som ønsker å benytte stedet til samlinger og rekreasjon. Ta kontakt for spørsmål til Hilde Horntvedt på telefon 9163 1200. 

FORSLAG TIL FINE GÅTURER

 «Øyestad 5 på topp» er et turopplegg i regi av "Tjenna og Løbbåsens venner" der du kan besøke de fem toppene; Løbbåsen, Faudåsen, Høyåsen, Valberget og Tjennaåsen. På hver topp henger det en postkasse med en bok hvor du kan skrive navnet ditt om du vil. Da er du med i trekningen av hyggelige overraskelser til høsten. 

Mer informasjon

Pga Korona-situasjonen er ikke 5 på topp postkassene hengt opp våren 2020, og Kjenna har holdt stengt mange søndager. For å sjekke om de har åpent kan du se på facebook siden Kjenna, et turmål for alle, eller kontakte Hilde Horntvedt på tlf 916 31200.

Glimt fra Kjenna