Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Kula, Myggen & Banglus

Kula, Myggen og Banglus er barnemaskoter i Norges KFUK-KFUM. Maskotene finner du på fremmøtekort og klistremerker, t-skjorter og andre effekter i KM-butikken.

Kula

Det er kanskje litt rart at jeg heter Kula siden jeg er så trekantet. Jeg heter rett og slett Kula fordi jeg er med i KFUK , den siste bokstaven står for Kvinner og da måtte jeg ha et navn som begynte på K, Kula. Jeg pleier å være ganske mye sammen med en som heter Myggen, kjenner du ham? Myggen sier at jeg dagdrømmer altfor mye, noen ganger dulter han borti meg for at jeg skal svare på ett eller annet rart. Jeg synes det er fint å dagdrømme, dessuten er det så mye å tenke på! Men jeg tenker ikke så mye når jeg spiller fotball sammen med Myggen, eller når vi synger i barnegospelkoret, da bare synger jeg av full hals. Myggen er forresten kjempeflink til å synge solo.

Myggen

Myggen - barnemaskot i Norges KFUK-KFUM

Jeg synes Myggen er et ganske kult navn, og jeg heter det fordi jeg er med i KFUM. Jeg har fått navnet mitt etter siste bokstaven i KFUM, som står for Kristelig Forening for Unge Menn. Myggen begynner på samme bokstav som Menn, nemlig M, men det skjønte du vel?

Jeg er bestevenn med Kula, men kan godt være bestevennen din også. Kula sier at jeg er distre og gjør mange rare ting. Men jeg tror det bare er fordi jeg er så ivrig og det er vel ikke noe galt i å være ivrig? Kula og jeg går i en triangelklubb sammen. Noen ganger tegner og maler vi på klubben og da blir jeg litt misunnelig på Kula fordi hun er så flink. Heldigvis sier hun at jeg kan så mange andre ting at det ikke gjør noe om jeg ikke tegner så bra. Det er jammen godt å ha en slik venn som sier fine ting og som man kan tulle med, for det gjør vi stadig vekk.

Banglus

Banglus - barnemaskot i Norges KFUK-KFUM

Jeg heter Banglus, og jeg er en ordentlig tiger. Egentlig bor jeg i Bangladesh, et land som er ganske langt borte. Men så ofte jeg kan, besøker jeg mine to gode venner Kula og Myggen i Norge.

Når jeg er i Norge så synes jeg det er viktig å fortelle barna i Norge om barn i andre land. For eksempel om barna i Bangladesh, i Palestina, Kenya, Sudan, Sri lanka, Armenia og Madagaskar. Jeg er en sånn ganske snill tiger. Jeg biter ikke, men er farlig nok. For jeg vil at du skal engasjere deg og ville forandre hele verden.

Kula, Myggen og Banglus-effekter

Norges KFUK-KFUM har en egen KFUK-KFUM-butikk på nett der du kan få kjøpt fremmøtekort og klistremerker, Kula & Myggen-tskjorter med mer

Buskerud krets har i mange år hatt et samarbeid med et YWCA i Bangladesh. Buskerud krets selger Kula, Myggen og Banglus-produkter som er sydd på YWCA sitt kvinnesenter i Bangladesh. For mer info/ kjøp av disse produktene, ta kontakt med Buskerud krets av Norges KFUK-KFUM , buskerud@kfuk-kfum.no.