Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Ressursmateriell og aktivitetstips

Her er en oversikt over KFUK-KFUMs ressursmateriell. Norges KFUK-KFUMs ressursmateriell ligger lett tilgjengelig på nett for at du skal finne inspirasjon til din gruppe. Her finner du tips til aktiviteter som leker og konkurranser, sport og friluft og hvordan skape globalt engasjement i gruppa di. Her er og tips innen kategorien kor/ band/dans/drama. som dere fritt kan bruke i gruppa deres. Du finner også lenker til betalt ressursmateriell som notepakker, sangbøker, CDer og lederbøker

Du kan bruke filtreringsfunksjonene for å finne det ressursmateriellet som er aktuelt for deg. .

Musikk og noter

Sanger fra lokale barnekor

Her har vi samlet noen sanger som er laget av lokale barnegrupper i KFUK-KFUM. Sangene er til fri bruk!

Kor band dans og drama

Korøvelser for barn

På denne siden vil vi dele barnesangvideoer nå som det er vanskelig å møtes lokalt. Videoene inneholder flere elementer fra en vanlig korøvelse men kan også brukes av barn som ikke er med i kor! Vi får møte Stine Muri, som lærer bort gøyale oppvarmingssanger, morsomme bevegelser og sanger hentet fra vår helt nye barnesangsamling "Hører du mitt hjerte?"

Musikk og noter

Hører du mitt hjerte

Hjertet vårt følger med oss alle dager. Det dunker som en tromme, gir oss liv og er et symbol på følelsene våre. Når vi føler noe sterkt, sier vi at vi kjenner det i hjertet. Det kan dunke hardt, det kan dunke sakte eller kjempefort!

Andakter og tro

Andakt om klima

Hva så du på TVen i går? Eller på nettet? Noe gøy, noe kleint, noe du ikke skjønte, noe rart, noe skikkelig fælt, noe du fortsatte å tenke på? I Norge snakker voksne ofte mye om hvor fint eller hvor dårlig været er. De siste årene har vi fått mer vær å snakke om – mer regn og flom, mer vind og uvær, mer varme og tørke. Ekstremvær kalles det.

Andakter og tro

Bibelsøk

BibelSøk er et lite hefte du kan printe selv og bruke som oppslagshjelp i Bibelen.

Andakter og tro

Bryt Lydmuren

Bryt lydmuren er et trosopplæringsprosjekt utviklet av Norges KFUK-KFUM med støtte fra Størst av alt – trosopplæring i Den norske kirke. Bryt lydmuren er et samtaleopplegg til bruk i trosopplæring med målgruppen ungdommer fra 15-18 år, som handler om å snakke om tro.

Lek og konkurranser

Lek: Memory med mennesker

Denne leken er som spillet memory eller lotto, der man skal snu billedkort og finne to like. Forskjellen er at vi ikke bruker brikker, men mennesker.

Lek og konkurranser

Lek: Nippon HAH!

Ein herleg og tullete leik der ein har det morosamt og får opp energien i gruppa, samstundes med at ein øver på å halde fokus og på samspel.

Lek og konkurranser

Lek: Bong Bing

En morsom lek som ender i planlagt forvirring og kaos!

Lek og konkurranser

Lek: Blodpotet

Blodpotet er en spesiell form for blindebukk som kan være både litt skummel og hysterisk morsom på samme tid.

Lek og konkurranser

Lek: Sardiner i boks

Sardiner i boks er en morsom og annerledes form for gjemsel.

Andakter og tro

Jubileum og jubelår

Øyvin Rudolf Sønnesyn Berg forteller om Ten Sing 50 år og det evige jubelåret.

Andakter og tro

Pinsefest er kirkefest!

Det startet for nesten 2000 år siden, på pinsedag. Jesu disipler var samlet for å feire den jødiske pinsen, 50 dager etter påske, da Den hellige ånd kom over disiplene. Da skjer det merkelige. De begynner å snakke på ulike språk.

Andakter og tro

Mitt pinseunder

Pinsen kan komme til oss på mange ulike måter. Les hvordan Jens B. Grønvold opplevde pinsen.

Sport og friluft

Sporty: Popcorn

Popcorn er en utholdenhets- og styrkelek som passer for folk i alle aldre.

Andakter og tro

Himmelspretten

Hva er egentlig greia med Kristi Himmelfartsdag?

Andakter og tro

Postpåske?

Påskeferien føles kanskje langt bak i tid og våren har kommet. For mange er påsken ferdig. Det var den da man tirsdagsmorgen var tilbake på jobb, i barnehagen eller på skolebenken. Men påsken sluttet egentlig ikke da. På første påskedag begynte påsken! Vi er midt i påsketiden. For påsketiden er de femti dagene mellom påskedag og pinsedag. Det er gledens og festens tid.

Andakter og tro

Fortell fortellingene

"Fortell fortellingene" inneholder 10 gjendiktninger av sentrale bibeltekster du kan bruke for å gjøre barn og ungdommer kjent med de betydningsfulle fortellingene fra Det nye testamentet.

Musikk og noter

Human-låta fra Ten Sing Norway-showet i Musikkbanken

Nå er notene på låta Human av Rag'nBone Man klar for nedlastning i Musikkbanken. - Å synge Human kan være veldig sårt og samtidig veldig styrkende, sier Kevin Johnsen (19). Han er en av deltakerne på årets Ten Sing Norway, som har denne låta på showrepertoaret sitt.

Sport og friluft

Sporty: Ulv, and og gås

Ulv, and og gås er en artig versjon av "Slå på ring".

Lek og konkurranser

Konkurranse: Grip fyrstikkeska

Namnet på leiken er beskrivande og litt traust, men ikkje avskriv ho for det. "Grip fyrstikkeska” lokkar fram konkurranseinstinktet hos ein kvar og ein kan vinne poeng både ved å nytte hovudet og beina.

Lek og konkurranser

Konkurranse: Nøstestafett

Som alle veit; stafett er stafett, og alt kan skje...

Lek og konkurranser

Konkurranse: Sneglerace

Sneglerace er ein enkel leik, som passar bedre på golv enn på ein grasplen.

Andakter og tro

Viktigere enn å vinne

Når jeg sier OL, tenker du idrettsglede, forbilder og vennskap, eller juks, doping og sinne? Hvorfor har vi egentlig OL? Og hva er poenget med fotball, Ten Sing og de andre aktivitetene vi driver med i KFUK-KFUM?

Andakter og tro

Ære være Maria og alle Mariaer

Midt i fastetida, den lilla forberedelsestida før påske, så har vi en hvit festdag: Maria budskapsdag. Da er det 9 måneder igjen til jul. Jula er altså bare et svangerskap unna! Men bibelteksten som forteller om englebesøk og at jenta som ikke har vært sammen med noen mann skal bli mor til Den høyestes sønn, den er ikke til å forstå, og nesten ikke til å tro. Men som det sies: Ingen ting er umulig for Gud.

Lek og konkurranser

Pip Wææ!

Pip og Wææ er en morsom lek både for store og små. Jo mer innlevelse, jo morsommere blir den selvsagt.

Andakter og tro

#MeToo

I høst har det vært som hele verden har sagt: NOK! Person etter person har stått fram og og fortalt om overgrep. Hashtag MeToo

Lek og konkurranser

Stoler rundt omkring - en annen form for stollek

Stoler rundt omkring er en annen form for stollek enn den de fleste kjenner til.

Lek og konkurranser

Hopp et hakk til høyre leken

Hopp-ett-hakk-til-høyre-leken er en artig sirkellek som passer både for barn og ungdom.

Lek og konkurranser

Hmm Var det du

Hmm, var det du? er en gøyal ringlek der den i midten i blinde skal gjette hvem som prikker henne i hånden.

Lek og konkurranser

Her sitter jeg

Her sitter jeg er en artig ringlek med stoler som krever at du har både ører og beina med deg!

Lek og konkurranser

Evolusjonsleken - Nivåleken

Denne leken handler om å jobbe seg opp fra å være mark til å bli Supermann, ved hjelp av stein, saks, papir. Innlevelse er alfa og omega!

Andakter og tro

Om trua som evig byggeprosjekt

Som tenåring var jeg en ganske høyrøstet kristen, med klare ideer om hva som var sant kristent og ikke. Da jeg flytta hjemmefra var jeg blitt mer usikker. Det jeg ikke så da, men som jeg skulle ønske at noen hadde fortalt meg, var at det å være et troende menneske er en prosess som handler om å bygge og rive ned hele tida.

Andakter og tro

Tomhet og mening

Bibelen rommer det meste! Også tre poetiske bøker fulle av vakre, rare og kloke ord. Jeg tenker på Høysangen, Salomos ordspråk og Forkynneren i det gamle testamentet. Mens Salomos ordspråk har mange temaer, har Forkynneren kun ett: Meningen med livet.

Andakter og tro

Om tro, tvil, eksistensielle kriser og kjærlighet som er større enn alt

Jeg har ganske lenge kalt meg selv kristen, jeg tror på Gud og Jesus og Den hellige ånd. Som religionsstudent har troa mi fått kjørt seg skikkelig det siste året. Likevel klarer jeg ikke å slutte å tro på at det finnes en kjærlighet som er større enn alt.

Lek og konkurranser

Bli kjent: Still opp på rekke

Denne leken fungerer som en fin ice-breaker for å få deltakerne i en ny gruppe til å komme i snakk med hverandre.

Lek og konkurranser

Bli kjent: Navnerunde der hukommelsen settes på prøve

En god gammel bli-kjent-lek, der man på en effektiv måte lærer navnene på de andre i gruppa.

Lek og konkurranser

Bli kjent: Navnerunde med morsom vri

Navnerunde med morsom vri er en enkel og litt gøyal måte å bli bedre kjent på. Egner seg ved semesteroppstart eller andre sammenhenger der folk møter hverandre for første gang.

Lek og konkurranser

Bli kjent: Avisleken

Avisleken egner seg godt som bli-kjent-lek ettersom man må bruke navnene til de andre i gruppa når man leker. Morsom er den også!

Sport og friluft

KFUK-KFUM lanserer nytt SportY-hefte

Lek deg sprek med familie og venner!

Andakter og tro

Arbeideren|Matteus 20,1-16

En gjenfortelling av bibelteksten i Matteusevangeliet, kapittel 20, versene 1-16. Fortellingen er hentet fra"Fortell fortellingene" - en andaktsressurs du kan bruke for å gjøre barn og ungdom bedre kjent med de betydningsfulle tekstene i Det nye testamentet.

Andakter og tro

Om SKAM og vårt møte med folk som tror annerledes

Jesus lærte oss at vi skulle elske hverandre. Å elske hverandre innebærer at vi prøver så godt vi kan å forstå og respektere hverandre. Helt motsatt av hvordan Pepsi Max-jentene behandler Sana.

Andakter og tro

Andakt: Bare du er du

Vi er alle skapt forskjellige.

Lek og konkurranser

Rolle-ludo

Spill rolle-ludo for å bli bevisst det eksisterende kjønnsrollemønsteret. Spillet ble utviklet til KFUKs 100 års jubileum. Like aktuelt nå tretti år senere?

Andakter og tro

Liturgisk avslutning (fra RISK)

En kort liturgisk samling med bønner, forslag til bibeltekster og sanger. Liturgien er hentet fra RISK, et samtaleopplegg om Respekt, Identitet, Seksualitet og Kropp utviklet av Norges KFUK-KFUM og Norges Kristelige Studentforbund.

Andakter og tro

Andakt KFUK 130 år: Den Kanaaneiske kvinnens kamp

Hvem er denne Kanaaneiske kvinnen? Hun er kvinnen som går nedover den skitne veien i Calcutta. Hun er moren til den politiske fangen i Seoul. Hun er den gamle arbeideren på en tekstilfabrikk i Hong Kong. Hun er moren til den jenta som er prostituert i Jarkarta, Taipei eller Chiang Mai. Denne kvinnen er den fattigste av de fattige. Den mest undertrykte av de undertrykte. Slik beskriver den kjente feministteologen Kwok Pui-Lan den kanaaneiske kvinnen for noen år tilbake.

Andakter og tro

Andakt: Å vitne om Jesus

Samtalen om kristent leiarskap og kristen forkynning på Landsmøtet i Norges KFUK-KFUM no i april skapte stort engasjement. Korleis skal vi formidle evangeliet om Jesus Kristus? Skal vi snakke om Han? Skal vi gjere det kvar gong gruppa eller styret er samla? Skal vi heller gjere noko? Eller skal vi la vere, slik at vi ikkje støyter folk frå oss?

Globalt engasjement

Menneskerettighetssøndag i trosopplæringen

Skøyen menighet og KFUK-KFUM har sammen utviklet ressurser for gjennomføring av Menneskerettighetssøndag for ungdom med fokus på seksuelle rettigheter.

Andakter og tro

Merkene

Er du merket? Har du opplevd noe som satte spor i deg? I denne andakten fra boka «Åpne dører» møter du Rune, Tomas og Jesus og får høre om merkene som Jesus fikk i påsken.

Sport og friluft

Sporty: Knekrig

Knekrig er en engasjerende Sporty-lek som ikke krever noe utstyr.

Sport og friluft

Sporty: Donkey Kong Bang

I Sporty-leken Donkey Kong bang får både spenst og hjerte kjørt seg.

Sport og friluft

Sporty: Krokodiller

Krokodiller er en gøyal lek som får opp pulsen.

Sport og friluft

Sporty: Kyllingen og reven

Kyllingen og reven er en morsom lek for både store og små, som gjør hjertet godt.

Sport og friluft

Sporty: Dører og vinduer

Dører og vinduer er en artig og spennende Sporty-lek som passer godt for barn og tweens.

Sport og friluft

Sporty: Menneskebowling

En sporty-lek der du får testet både treffsikkerhet og lårmuskulatur.

Andakter og tro

Andakt: Gud er Gud

Hvem er Gud? Hva kan Gud gjøre og mene? Hva kan vi mennesker si om Gud?

Andakter og tro

Han vil reise oss opp

Ei jente tusler bøyd gjennom skolegården. En gutt står bøyd i et hjørne på kjøpesenteret. En kvinne på Jesu tid kunne ikke rette seg opp. Det kan være mange grunner til at vi mennesker til ulike tider kjenner at vi blir trykket ned. Jesus ville reise mennesker opp.

Musikk og noter

Musikkbanken.no

Abonnementsbasert noteordning for Ten Sing og Tween Sing. Gir et bredt utvalg sanger innenfor en rekke sjangre fortløpende gjennom året. Korarrangement på populære sanger kort tid etter lansering. Fleksible arrangementer som som kan tilpasses det enkelte kors forutsetninger og ambisjoner. Digitale noter, medvirkning, instruksjonsvideoer og andre ressurser

Andakter og tro

Luther 500 år i 2017 - gratis animasjonsfilmer for ungdom

KFUK-KFUM har laget fire grafiske animasjonsfilmer om Martin Luthers teologi i forbindelse med reformasjonsjubileet i 2017.

Musikk og noter

Stå Opp - en musikal for barn og tweens om oppstand og oppstandelse

Stå Opp er en musikal for barn og tweens om både oppstandelse og oppstand. Ressursmateriellet til musikalen består av CD med 9 sanger, både med og uten singback, notehefte og et ressurshefte.

Andakter og tro

ANDAKT 4. SØNDAG I ADVENT: Hvem er barnet inni Marias mage?

Maria kjenner barnet i magen sparke. Hvem i all verden er den lille babyen der inne? Denne andakten tar utgangspunkt i et bibelvers som sier noe om hvem Gud er og hva Han gjør når Jesus blir født: Han skal løfte opp de lave.

Andakter og tro

ANDAKT 4. SØNDAG I ADVENT: Hvem er barnet i Marias mage?

Maria har et barn i magen. Hun kan kjenne barnet sparke. Hun stryker på magen og snakker til den. Både hun, Josef, slektninger og venner lurer på: Hvem i all verden er den lille babyen der inne? Det skal bli født et helt nytt menneske som de må bli kjent med.

Globalt engasjement

Globalaksjonsfilmen 16/17: Støtt Sri Lanka KFUKs oppstart av spare- og investeringsgrupper

Gruppene setter kvinner og unge mennesker i stand til å tjene egne penger og til å stå opp for sine rettigheter. Få med gruppa di på Globalaksjonen og stå opp for andre i kampen mot fattigdom.

Andakter og tro

Andakt: Kallet

- Da Jesus valgte ut de første disiplene så kalte han dem. Når Jesus kunne kalle dem, så kan han kalle deg og meg. Men hva betyr det å være kalt av Jesus, spør Morten Holmqvist i denne andakten om kall.

Andakter og tro

Kransen Gud fletter

I møte med barn og ungdom i KFUK-KFUM bærer vi med oss en krans av håp.

Andakter og tro

Kall - en videobloggandakt

I denne videobloggandakten kan du høre Anne Line, prest i St. Jakobs kirke, dele sine tanker om hva kall har vært i hennes liv og hva det kan være i ditt liv.

Andakter og tro

Samlingsstund: En lønn å leve av (ungdom & uv)

Denne samlingsstunden handler om rettferdig og urettferdig lønn, og om hvordan vi kan bidra til at de som syr klærne våre, får en lønn som de fortjener.

Globalt engasjement

Banantrikset

En rask og enkel øvelse som illustrerer hvor urettferdig det internasjonale handelssystemet fungerer

Globalt engasjement

Matrett: Roti - en matrett fra Sri Lanka

Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære noe om hvordan barn og unge på Sri Lanka lever.

Globalt engasjement

Matrett: Kiri buth melkeris - en matrett fra Sri Lanka

Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære noe om hvordan barn og ungdom på Sri Lanka lever.

Lek og konkurranser

Lek: La den vandre - en lek fra Sri Lanka

I denne leken er det om å gjøre å sende videre gjenstander til andre lagmedlemmer så raskt som mulig.

Lek og konkurranser

Lek: Gjett hvem - en lek fra Sri Lanka

I denne leken skal man prøve å gjette hvem personer er, uten å bruke synet.

Formingsaktiviteter

Hold verden i dine hender

Barna skal lage en jordklode og slik få bedre oversikt over hvordan jordkloden ser ut, og hvor Globalaksjonslandene ligger i forhold til Norge.

Andakter og tro

Kall

Kanskje kjenner du at det er for stort å snakke om kall i eget liv. Kanskje tenker du at kall er noe for andre, for de som vurderer å jobbe i kirka. Men reformatoren Martin Luther sa noe annet: Ethvert yrke er et kall. Hva kan vi tenke om det i dag?

Andakter og tro

Samlingsstund: Vi er Kristi kropp (barn & tweens)

Denne samlingsstunden handler om at alle kristne er Kristi kropp, og at vi kan bidra til at andre kroppsdeler kan gjøre det gode.

Andakter og tro

Samlingsstund: Bildet på mynten og bildet i meg (barn & tweens)

Denne samlingen handler om merket som konger og keisere setter på mynter, og merket som Gud har satt i oss.

Andakter og tro

Samlingsstund: Sammen er vi sterke (ungdom & uv)

Denne samlingsstunden handler om gjeld, gjeldsslaveri, frigjøring og tilgivelse.

Andakter og tro

Samlingsstund: Sammen er vi sterke (voksne)

Denne samlingsstunden handler om gjeld, gjeldsslaveri, frigjøring og tilgivelse.

Andakter og tro

Samlingsstund: Sammen er vi sterke (barn & tweens)

Denne samlingsstunden handler om gjeld, gjeldsslaveri og kampen for rettferdighet.

Andakter og tro

Samlingsstund: Stop Poverty (ungdom & uv)

Fattigdom er ikke nytt. I hele Bibelen snakkes det om fattige og rike. Men i dag har vi en utrolig bra mulighet til å avskaffe den! Vil du være med?

Andakter og tro

Samlingsstund: Stop Poverty (barn & tweens)

Fattigdom er ikke nytt. I hele Bibelen snakkes det om fattige og rike. Men i dag har vi en utrolig bra mulighet til å avskaffe den! Vil du være med?

Musikk og noter

Alletiders historie - ny julemusikk for barn

Ny julemusikk for barn med tilhørende billedbok. En spennende og annerledes gjenfortelling av juleevangeliet. Det sprer seg en eventyrlig stemning når kameler, engler, hyrder og sauer forteller sin del av historien. Her synger selv det gretne eselet, som bærer Maria, om hvordan det var den første julen.

Andakter og tro

Andakt: Solidaritet i oppstandelsens lys

Denne andakten handler om solidaritet. Solidaritet handler om samhold, også når det innebærer å gå en omvei eller bære en ekstra byrde.

Andakter og tro

Andakt: Snakk om solidaritet

Gud ønsker at forskjellene skal jevnes ut og at alle mennesker skal ha det de trenger for å leve et godt liv. Derfor trenger Gud både deg og meg på laget.

Samtaleopplegg

Ressursbok: "Refleks"- samtalegrupper med unge

KFUK-KFUM har tilpasset metoden reflekterende team til bruk i samtalegrupper for unge.

Andakter og tro

Andaktsbok: Jeg tror alle trenger tro

En andaktsbok for ungdom med unges egne tekster om tro, tvil og undring.

Lek og konkurranser

Lek: Tikk-tikk-splæsh

I denne leken skal man sende rundt vannbomba før den "eksploderer"! Klarer du stå imot presset?

Andakter og tro

Andakt: Bønnens opptakt

Å be er å ta et øyeblikks fri fra egen selvtilstrekkelighet og selvrealisering, og åpne opp for Skaperen.

Andakter og tro

Andakt: Be som du kan

Har du prøvd å google «prayer»? Gjør du det, vil du finne mange bilder av mennesker som ber. Når jeg ser på bildene, opplever jeg at de utstråler en ro. De gir en god påminnelse om at bønnen gir en «time out».

Andakter og tro

Andakt: Bønnens glede

En venn av meg undret på dette med bønnens glede. Han kjente den mest som en plikt. Kanskje noen kjenner seg igjen?

Andakter og tro

Adventsandakt: Hjem til Jul

Gjeterne hadde ikke lang vei til krybba. Veien kan være lengre for oss, tross alt vi omgir oss med av julepynt og –tradisjoner. Den indre reisen til jula kan være lang. Så lang at juleevangeliet for mange, kjennes irrelevant og fjernt, uten noen egentlig betydning.

Globalt engasjement

Note og lydfil: Vi kan

En sang om klimaendringer og at sammen kan vi gjøre noe med dem.

Musikk og noter

Note og lydfil: Her er min ene hånd

Dette er en gjenbrukssang. Den handler om at vi lever i en tid med enormt forbruk og overflod. Det går utover naturen, mennesker i andre deler av verden og oss selv.

Globalt engasjement

Ressursmateriell om klimaendringer

En formingsoppgave, to dramametoder og en samtaleoppgave samt en andakt ut ifra barneplata HER NÅ og låta Jeg så det i går.

Musikk og noter

Note og musikkvideo: Jeg så det i går

En sang om barns inntrykk av klimaendringer og deres bønn om gjøre noe med dem dem. Last ned noter og se musikkvideoen.

Kor band dans og drama

Drama: "Lærer i rolle" og "barneeksperter"

Dramametode der barn utgjør ekspertpanel i miljøspørsmål

Kor band dans og drama

Drama: Scenografi som inspirasjon

Dramametode som kan sette i gang refleksjon hos barn, der man starter prosessen i det kreative og handlingsbaserte, før man går over i verbal samtale- og skriveprosess.

Andakter og tro

Andakt: Jeg så det i går

De siste årene har vi fått mer vær å snakke om – mer regn og flom, mer vind og uvær, mer varme og tørke. Ekstremvær kalles det.

Samtaleopplegg

Samling: Vi inkluderer

En samling som skal hjelpe din (ungdoms)gruppe med å planlegge og gjennomføre konkrete handlinger som bygger et trygt og åpent fellesskap.

Samtaleopplegg

Samling: Jeg inkluderer

En samling der målet er at enkeltpersonene som utgjør fellesskapet skal finne noen konkrete måter å bidra til å bygge et inkluderende miljø.

Andakter og tro

Andakt: Å bygge inkluderende fellesskap

Har du kjent på følelsen av å bli valgt? Noen ville ha deg med på laget, som venn eller som elevrådsrepresentant? Kjenn på den følelsen, den er god. Det er en følelse av glede, kanskje spenning og overraskelse, av å høre til og bli inkludert.

Andakter og tro

Andakt: Det er en klubb for livet, og alt det livet rommer

Det er mandag 12.oktober. Regnet yrer lett over Ekebergsletta, det er vindstille, og jeg sitter på kontoret mitt i hallen og kikker ut på en tom KFUM-arena. Det er et ganske annerledes skue enn slik det så ut i går kveld da vi møtte Tromsdalen til topp-oppgjør. For da kokte det!

Andakter og tro

Andakt: Et spekter av farger

Jesus vil lyse gjennom oss. Når vi lar det skje, ser vi noe fantastisk.

Sport og friluft

Sporty: Opp og ned

En underholdende sportslek med høy intensitet.

Globalt engasjement

Globalaksjonsheftet 2015-16

Inspirasjon og tips til hvordan din gruppe kan være med i kampen mot fattigdom, og stå opp for andre.

Andakter og tro

Ressurshefte: Tro til handling

En samling økter, andakter, aktiviteter og tips til menigheter og grupper som ønsker å gjøre diakoni til en integrert del av ungdomsarbeidet.

Andakter og tro

Andakt: Fiks ferdig identitet

"Hvem er du?" "Hvem er jeg". Det er et av de store spørsmålene for mennesker i dag. "Hvem skal jeg være?" "Hva skal jeg bli"? Har du svaret på det, er du ganske heldig!

Sport og friluft

Gagaball

Et morsomt og inkluderende ballspill

Andakter og tro

Konfirmantopplegg: Nøkler til livet

Vår nyeste ressurs til konfirmantarbeid. Et komplett 60 timers opplegg.

Kor band dans og drama

Ressurshefte: Ten Sing-konfirmant

Ni suksessfaktorer for å anvendeTen Sing i konfirmantarbeidet.

Samtaleopplegg

Styrekurs

En innføring i styrets oppgaver, hvordan man kan arbeide sammen i et styre, hvordan få medlemmene til å stille til valg og litt om et styres formelle organisering.

Musikk og noter

HER NÅ

Plate av og med barn og tweens. CD, notehefte, ressurshefte.

Andakter og tro

Andakt: Hvorfor akkurat meg?

Har du følt deg for liten for en oppgave noen gang? Mange av oss føler det sånn en gang i blant. Kanskje var det første gangen du skulle ha en lederoppgave? Eller en viktig prøve? Kanskje en gang du skulle konfrontere en venn med noe ubehagelig, eller du måtte gjøre noe som krevde ekstra mot?

Andakter og tro

Fattigdoms og rettferdighetsbibelen

En viktig ressurs og et godt utgangspunkt for å reflektere rundt sammenhengen mellom kristen tro og kamp for rettferdighet.

Andakter og tro

Andakt: Kan du holde på en hemmelighet?

Jeg har noe fint som jeg vil dele med deg. Det er en god hemmelighet.

Andakter og tro

Samtaleopplegg: Veier til rettferdig fred

Bibelsamtaler om rettferdig fred, i Bibelen, kirken og verden.

Globalt engasjement

Globalaksjonsfilmen 2015/16 (1:40 min)

Nytt håp for framtida: Trygg oppvekst og utdanning.

Samtaleopplegg

RISK - modige samtaler

Modige samtaler om respekt, identitet, seksualitet og kropp.

Globalt engasjement

ToughRoad - eventspill om verdenshandelen

Interaktivt undervisningsopplegg. Opplev globale utviklings- og fattigdomsproblemer tett på.

Samtaleopplegg

Samtaleopplegg om identitet (fra RISK)

5 øvelser som tilrettelegger for å reflektere sammen i grupper rundt temaet identitet, herunder forvetninger knyttet til kjønn. Samtaleopplegget er hentet fra «RISK – modige samtaler om respekt, identitet, seksualitet og kropp», som KFUK-KFUM har utviklet i samarbeid med Norges Kristelige Studentforbund. De enkelte øvelsene er spisset mot ungdommer eller unge voksne.

Andakter og tro

Andakt: Jesus møter oss - der vi er

«For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.»

Andakter og tro

Andakt: Ett er nødvendig

De første kristne snakket om Marta og Maria.

Andakter og tro

Andaktspakke for ungdom

Ni bidragsytere har gitt oss andakter til bruk i ungdomsgrupper i hele landet.

Globalt engasjement

Globalaksjonsfilmen 2015/16 (7:49 min)

Nytt håp for framtida: Trygg oppvekst og utdanning

Globalt engasjement

Lag en Globalaksjon i ditt nærmiljø!

Alt du trenger av ressursmateriell for å arrangere Globalaksjonen der du bor.

Grafiske maler

Plakater - rekruttér nye medlemmer til gruppa

Gi flere unge mennesker mestringsopplevelser i åpne, trygge fellesskap

Andakter og tro

Andaktsbok: Åpne dører

Andaktsbok med tilhørende refleksjonsspørsmål og bønner.

Andakter og tro

Andaktshefte - 5 andakter for tweens

Gitt ut sammen med notepakke for Tweens 2014/15.

Andakter og tro

Ressurshefte: Aktiv tro

Ressursbok for ledere med ni samlinger der ungdommer gjør tro sammen

Andakter og tro

SportY konfirmant

Konfirmantopplegg som knytter idrett og fysiske øvelser til kristen tro.

Andakter og tro

I Jesu lys

Andakt knyttet til sangen «In the light», en del av notepakke for Tweens 2014/15.

Andakter og tro

Andakt: I dag er ein frelsar fødd

Andakt knyttet til sangen «Strålende skinnende jul», en del av notepakke for Tweens 2014/15.

Andakter og tro

Andakt: Ikke gi opp!

Andakt knyttet til sangen «Emily, it’s love» av Francesca Battistelli, en del av notepakke for Tweens 2014/15:

Andakter og tro

Andakt: Om å være seg selv

Andakt knyttet til sangen «Roar» av Kate Perry, en del av notepakke for Tweens 2014/15.

Andakter og tro

Kveldsliturgi for tweens 2014/15 alternativ 2

Skrevet til andaktspakke for tweens med notepakke for tweens 2014/15.

Andakter og tro

Kveldsliturgi for tweens 2014/15 alternativ 1

Skrevet til andaktspakke for tweens i anledning notepakke for tweens 2014/15.

Andakter og tro

Andakt: Du er ikke alene

Andakt knyttet til sangen "In Your Arms", en del av notepakke for Tweens 2014/15

Musikk og noter

TT-salmen 2014: "Du tar meg i mot"

Tekst: Karoline Arnesen - Melodi: Mari Tesdal Hinze

Musikk og noter

TT-låta 2014: "Sett - avslørt - elsket"

Tekst: Marthe Haaland Wang - Melodi: Marthe Haaland Wang/Knut Olav Buverud Sandvik

Andakter og tro

Andakt: Så du noen gang Simon der ved sjøen?

Simon var en fisker som alle andre fiskere.

Musikk og noter

"Ingenting, men alt"

Barnemusikal med CD, notehefte og ressurshefte

Andakter og tro

Andakt: Pinsen er et puslespill

Fortellingene om Jesus gir oss mange brikker. Pinsen viser oss det store bildet.

Andakter og tro

Andakt: Mot til å fortelle

Pinsen handler om redde og forvirra disipler som fikk mot til å fortelle om det de hadde opplevd.

Andakter og tro

Andakt: Milde Jesus?

En andakt som kunne handlet om at vi må være mindre sinte og mer glade.

Andakter og tro

Andakt: Tro på det utrolige

Jesus utfordrer oss til å tro det utrolige. Tro er noe annet enn å vite. Vi utfordres til å kaste oss ut i det og satse på at det Bibelen sier er sant. Det er litt enklere når vi er flere som tror og leter sammen.

Andakter og tro

Andakt: Kjærlighet

Gud kan aldri la være å elske oss, uansett hvordan vi er eller hva vi gjør.

Andakter og tro

Andakt: Tro i kroppen

Tro kan være et skritt inn i tåkehavet på fjellet, på leting etter den varme hytta. Tro kan være å la kroppen hvile i at Gud har en plan for livet vårt, uansett hva som skjer oss.

Andakter og tro

Andakt: Håp

En andakt om å leve håp og om Gud som kommer håpet i møte for mennesker som opplever at alt står på spill.

Kor band dans og drama

Råd mot sceneskrekk

Råd for ikke å dø av sceneskrekk

Kor band dans og drama

Kor: Hva må jeg tenke på når jeg velger låter til koret?

Tips til deg når du skal velge repertoar til Ten Sing.

Andakter og tro

Påskeandaktspakke

Fire andakter som tar opp påsketematikken på ulike måter. Andaktene er ved Sunniva Gylver.

Andakter og tro

Video: Den gyldne regel

Ressursvideo til andakt eller gudstjeneste

Kor band dans og drama

Drama: Myggen

Bra øvelse for å vise at alle kan drive med improvisasjon

Kor band dans og drama

Drama: Frys

Teatersportøvelse

Kor band dans og drama

Drama: Blodpotet

Dette er en god lek for oppvarming til drama

Sport og friluft

Kroppsdel-leken

Her får både blodpumpe og koordinasjonsevne kjørt seg.

Sport og friluft

Fotografen

Morsom vri på den kjente og kjære danseleken

Sport og friluft

Tørrfisk

Her kan store og små få trent styrke på en lekende lett måte

Sport og friluft

Haien kommer

Morsom lek for å bli varm

Andakter og tro

Veilederbok: Global konfirmant

Unik veilederbok med ti ferdige samlinger for ungdom, som knytter kristen tro til miljø, forbruk og rettferd.

Andakter og tro

Andaktshefte: Week of Prayer 2010

Women Creating a Safe World. 6 andakter og 1 gudstjenesteliturgi. Noen av andaktene er oversatt til norsk i eget dokument.

Andakter og tro

Andaktshefte: Week of Prayer 2012

Violence will not have the last word. Working for change that respects rights and dignity. 6 andakter og en kveldsliturgi

Globalt engasjement

Handelsspillet

Et spill/en lek som forsøker å viser hvordan verdens handelssystem gjør rike land rikere og fattige land fattigere

Andakter og tro

Ressursbok: Liturgisk verksted med barn

Konkrete tips til gudstjenestearbeid med barn 8-13 år.

Lek og konkurranser

Konkurranse: Tanisa

Lek fra Madagaskar

Musikk og noter

Treklang

Over 500 sanger i en rekke sjangre!

Andakter og tro

Andakt: Peter går på vannet

Andakt om det å hente seg inn på trygg grunn

Kor band dans og drama

Drama: Følg lederen

Oppvarmingsøvelse for dramagruppe

Lek og konkurranser

Lek: Bil og Garasje

Ringlek i lag med løping og krabbing

Lek og konkurranser

Lek: atomleken

Lek for alle

Lek og konkurranser

LEK: Tissatrengt

Tissatrengt er en ringlek som går ut på å holde balansen

Lek og konkurranser

Lek: Brannbøtte

Brannbøtte er en engasjerende lek hvor det er om å gjøre å få de andre deltakerne til å ryke ut

Globalt engasjement

Arrangér Globalløp i ditt nærmiljø

Den beste og kanskje morsomste måten å få samlet inn mye penger til et Globalaksjonen på.

Musikk og noter

Plate for barn og tweens: "Akkurat som vi er"

En plate barna kan lytte og synge til. En ressurs for korledere, dirigenter og barneledere.

Musikk og noter

Notebanken.no

Internettbasert notebank for barnekor med over 500 titler. Årsabonnement.