Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Tweens 10-13 år

KFUK-KFUM tilbyr en rekke forskjellige aktiviteter for tweens i alderen 10-13 år, de som går i 5., 6. og 7. klasse. Aktivitetene i våre lokale grupper rommer alt fra Tween Sing og Tween Klubb, til SportY aktiviteter og organisert fotball- og håndballtrening i et av KFUK-KFUMs idrettslag. Les mer i artiklene i menyen, eller søk etter en gruppe nær deg via "Finn din gruppe". Vi arrangerer også en rekke leirer, festivaler og kurs for denne aldersgruppa hvert år, se kalender.

Begrepet "Tween"

"Tween" er en blanding av begrepene "between" og "teen" og brukes på stadig flere arenaer: i moteverdenen, i kulturverdenen og også i kristne sammenhenger. Hensikten med tweensarbeidet er ikke å gjøre barn til tenåringer raskere, men å sette fokus på akkurat dette "mellomrommet" og støtte opp om deres unike plass i livet akkurat nå. Vi i Norges KFUK-KFUM tror ikke at det å være barn, tween eller ungdom bare er faser i livet på vei til å bli voksen. Vi tror at man er et helt menneske med alt en er hele livet. Lenge har målgruppen tweens falt mellom to stoler, ikke ungdom, ikke barn. Men tweensarbeidet tar utgangspunkt i interesser, uttrykk, mestringsnivå, kultur og relasjoner som er viktig for akkurat denne målgruppen.

Tro - tilhørighet - ta sjansen - medbestemmelse

Tweensideologien kan uttrykkes i disse fire begrepene:

TILHØRIGHET - i vårt arbeid for tweens skal være et godt og inkluderende sted å være, et trygt og åpent møtepunkt.

TA SJANSEN - Alle som vil, skal få sjansen til prøve seg og hive seg utpå. Vi skal ha gode utfordringer og jobbe for god mestringsfølelse.

TRO - Troen vår som kristne skal være tydelig og en naturlig del av vårt arbeid for Tweens

MEDBESTEMMELSE - i vårt arbeid skal tweens delta og ha innflytelse på fritidsaktiviteten de er med på.