Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Andakt: Det er en klubb for livet, og alt det livet rommer

Det er en klubb for livet, og alt det livet rommer

Det er mandag 12.oktober. Regnet yrer lett over Ekebergsletta, det er vindstille, og jeg sitter på kontoret mitt i hallen og kikker ut på en tom KFUM-arena. Det er et ganske annerledes skue enn slik det så ut i går kveld da vi møtte Tromsdalen til topp-oppgjør. For da kokte det!

Christoffer Dahl

Om det blir opprykk vet vi ikke enda. Det gjenstår to tøffe kamper, som antakelig må vinnes begge to. Men akkurat det bryr jeg meg ikke noe om nå. For den opplevelsen vi fikk i går, alle vi som er glad i Kåffa, den kommer til å sitte i. Lenge! 

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har hatt noe enorm fotballkarriere, for det har jeg ikke. Men jeg har fått muligheten til å være med på en del morsomme øyeblikk. Cupfinale på ett fullsatt Ullevål stadion. Europacup i Hellas med gærne grekere på tribunen. Byderby mot Vålenga med Lyn. 16.mai-kamp mot Rosenborg på Lerkendal, hvor jeg attpåtil ble matchvinner. Så var det sagt. 

Likevel. INGENTING kan måle seg med den opplevelsen jeg hadde på KFUM-arena i går. Og her jeg sitter, litt utlada i hodet og sliten i kroppen, undrer jeg over hvorfor jeg føler det sånn. 

Det er ikke fordi kampen var så fantastisk god. Vi har spilt mye bedre kamper, rent fotballmessig. Det er heller ikke fordi jeg har så vilt lyst til å bli en del av den «glamorøse» OBOS-ligaen. Men det er fordi jeg opplevde dette med klubben i mitt hjertet. Sammen med gode venner, på banen og tribunen. Stemningen var sydlandsk. Intens. Og det var så mye vakkert å se. Hundrevis av Kåffa-barn med glede og forventning i blikket. Profetene som gjenoppstod fra de døde og leverte så det sang! Og massevis av nye og gamle Kåffaprofiler som gledet seg sammen over det som skjedde. 

Dette var Kåffa på sitt aller beste. I går var vi en stor familie. For Kåffa er noe mye mer enn bare en fotballklubb. Det er en klubb for livet, og alt det livet rommer. Og så har vi med oss fundamentet i bånn, med en Gud som elsker oss akkurat som vi er. I OBOS-ligaen eller ei.

Andakten er månedens andakt på nettsidene til KFUM-Kameratene