Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Postpåske?

Det begynner å bli lenge siden snødekkede fjell og solfylte dager med kvikk lunsj, appelsin og skiturer. Påskeferien føles kanskje langt bak i tid og våren har kommet. Men påsken tok egentlig aldri slutt. På første påskedag begynte påsken! Vi er midt i påsketiden. For påsketiden er de femti dagene mellom påskedag og pinsedag. Det er gledens og festens tid.

Påskens budskap om Jesu oppstandelse har tatt sitt inntog i naturen. Det spirer og gror rundt oss. Det som var dødt og gravlagt under snøen, har begynt å vokse til liv. Til og med vi mennesker kommer ut av en slags dvale. Sola gir oss lengre dager og mer energi. Vi har kommet ut av vinterdvalen og vi har blitt mer sosiale. Hver vår synes jeg alltid at hele stemningen blant folk rundt meg blir lettere. Kanskje parkene begynner å bli fylt av mennesker. Barn som leker og osen fra grillene svever i luften. Hele skaperverket lever i oppstandelsestiden, både dyr, planter og mennesker. Oppstandelsen blir tydelige tegn i våre liv!

Ikke bare planter som spirer og gror

Påskens budskap handler om liv i overflod. De første kristne ble inspirert og sendt ut. Det passer godt til vårens tegn. Om våren kjenner jeg alltid på lysten til kreativ utfoldelse og ønske om å utrette noe. Våren inspirerer! Det er ikke bare plantene som spirer og gror, til og med jeg gjør det. Kjenner du på noe av det samme?

Det får meg til å tenke at i våren kan påskens dybde være det som igjen lar seg spire i meg og gi meg nytt mot til livet, både det som er utfordrende og det som gir glede.

Skaperverket gjenspeiler GUd

Skaperverket vitner om Gud. Den skapte verden er ikke Gud, men den gjenspeiler Gud. Den forteller oss noe om hvem Gud er og hva Gud gjør. Skaperverket har hun skapt så vakkert og det har hun gitt oss til å leve på. Den minner om ansvaret vi har overfor jorda og at vi ikke skal ta den for gitt. Mester Eckhart var en tysk munk som levde i slutten av 1200-tallet, begynnelsen 1300-tallet. Han sa i en av sine prekener en gang: «Den som er dypt fortrolig med Guds skaperverk, trenger ikke nødvendigvis å lytte til noen preken, for naturen og hver eneste skapning er selv en bok fylt av Gud

Våren forteller om det umulige

I dypet av våren kan vi lytte til og se oppstandelsen Gud gjorde en gang gjennom Jesus, og gjør igjen og igjen med jordens grøde. Den minner oss om sønnen Gud lot dø og stå opp igjen, slik at du og jeg kan få leve frie. Frie til elske oss selv, hverandre og Gud. Våren forteller oss om det umulige – døde ting kan bli til liv. Påsken forteller oss om det umulige – et menneske døde og ble levende igjen.