Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

SportY konfirmant

SportY konfirmant er et unikt konfirmantopplegg som knytter idrett og fysiske øvelser til sentrale elementer i kristen tro. Lederboka inneholder 10 ferdige samlinger til bruk i konfirmasjonsundervisning i Den norske kirke. Opplegget er tilrettelagt slik at det skal gi mestringsopplevelser også til ungdom som er lite fysisk aktive på andre arenaer.

Forskning viser oss en klar todeling når det gjelder ungdom og fysisk aktivtet i dag. 39 % av ungdom i alderen 13-16 år har vært i aktivitet i idrettslag 5 ganger eller mer siste måned, mens 39 % ikke har vært i aktivitet i idrettslag siste måned (Ungdata, Norsk Institutt for Oppvekst og Aldring) Dette viser at det er et behov for mer breddeidrett for ungdom . SportY konfirmant gir  kirka mulighet til  å ta samfunnsansvar og aktivisere bredden av ungdom. 

Tema for samlingene


SportY Konfirmant inneholder 10 dobbelttimer som knytter sammen fysisk aktivitet og kristen tro. Samlingene svarer bredt til hovedtemaene i Plan for trosopplæring og omhandler blant annet:

  • veikart for livet
  • tro som tillit
  • bibelsmugling
  • pilgrimsvandring
  • Kristus som seierherre
  • Kirken som Kristi kropp

Forutsetter ikke gymsal

SportY Konfirmant legger opp til at aktivitetene skal kunne gjennomføres i menighetssal eller utendørs.

Priser og bestilling

SportY konfirmant koster 199 kr for deg som er medlem i KFUK-KFUM, eller for menigheter som har meldt inn barne- og ungdomsarbeidet sitt i KFUK-KFUM. For andre koster heftet 499 kr. Bestill heftet i KFUK-KFUM-butikken

Meld inn SportY-gruppa, få SportY konfirmant + 5000 kr

Meld inn gruppa di ogå få SportY konfirmant opplegget + 5000 kr i startstøtte. (Utløses ved registrering av 6 betalende medlemmer under 26 år) Meld inn din SportY-gruppe HER Skriv "SportY Konfirmant i" i kommentarfeltet

TA MED GRUPPA PÅ VÅRE ARRANGEMENT 

Fra 2014 har vi styrket SportY-profilen på våre arrangement. PÅ sommerfestivalen SPEKTER, for eksempel, kan deltakerne velge en rekke forskjellige idrettsaktiviteter.  KFUK-KFUM på kretsnivå vil også kunne tilby leirer og arrangementer som integrerer SportY undervisningsopplegg.

Bestill her

Placeholder "SideInfo_ShopButton" not found