Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Lag en Globalaksjons-bøsse av Pringles-boks

Les hvordan du går frem for å lage en Globalaksjonsbøsse av en Pringlesboks. Aktiviteten kan være med å gi deltakerne eieforhold til innsamlingen og bøssen kan minne barna på hva pengene skal gå til. 

Dersom dere skal samle inn penger utenfor gruppa, for eksempel ved en dør til dør-aksjon, eller selge vafler utenfor butikken, anbefaler vi at dere bruker en KFUK-KFUMinnsamlingsbøsse som kan plomberes. Kontakt i så fall KFUK-KFUM Global på 22 99 15 10 eller send en melding til post@kfuk-kfum.no.

MÅL

Aktiviteten kan være med å gi deltakerne eieforhold til innsamlingen og bøssen kan minne barna på hva pengene skal gå til. 

Du trenger:

  • en tom Pringles-boks
  • tilgang på PC/MAC
  • tilgang på printer 
  • en god saks
  • limstift eller hobbylim

SLIK GJØR DU DET: 

Kjøp en boks med Pringles potetgull. Spis opp innholdet sammen med noen venner og rengjør boksen med en lett fuktig klut. 

Nå er det tid for å dekorere boksen slik at det blir tydelig hva dere samler inn penger til. Vi har laget en PDF dere kan lage et Globalaksjonsbøsse-cover av. 

Last ned globalaksjonboesse_cover.pdf og print ut fila på 2 A4-sider  i faktisk størrelse 1:1. Benytt Benytt gjerne litt tykt papir om du har. 

Ta først det ene A4-arket du har printet ut. Klipp ut den røde stripen der det står "Globalaksjonen 2016/2017." Stryk lim bakpå denne papirstripen og klistre den på Pringles-boksen i boksens høyderretning. 

Dersom du har benyttet tykt papir kan du tre en  hår- eller gummi strikk utenpå papirstripen slik at den holder seg på plass på boksen mens limet tørker.

Ta så det andre A4-arket du har printet ut, det med logoer og Stop Poverty-merke på. Klipp langs de røde stiplede linjene på arket. Nå skal dette papiret limes på resten av  Pringlesboksen.

Tilpass plasseringen av papirbiten slik at det omslutter boksen uten å dekke til teksten på den røde stripen du allerede har limt på. Stryk lim på papiret og klistre det på boksen slik at det såvidt overlapper den røde papirstripen på hver side. 

Nå som hele boksen er dekket, går du løs på lokket til Globalaksjonsbøssen. Ta det første arket du klippet i og klipp ut det runde blå elementet med KFUK-KFUMs Global sin visjon på "Sammen bygger vi global rettferdighet og fred". Ta plastlokket som hører til boksen, stryk lim på oversiden og lim på det blå runde elementet. 


Hvis dere vil, kan dere klippe et avlangt hull i plastlokket for å  putte på penger her.

Nå er globalaksjonsbøssa klar til bruk i gruppa!

Pengene som samles inn settes inn på konto  3000. 17. 16766 og merkes med "Globalaksjonen 16-17" og gruppas navn.

Takk for at dere vil være med i kampen mot fattigdom!


 

Filer for nedlasting