Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Lek: Blodpotet

Blodpotet er en spesiell form for blindebukk som kan være både litt skummel og hysterisk morsom på samme tid.

Først stiller alle seg i en sirkel. Den som leder leken skal gi ut roller til deltakerne ved å prikke dem på skulderen. Dette er for at deltakerne ikke skal kjenne til hvilke roller de andre deltakerne er tildelt.  Lekleder gir èn prikk til alle som er poteter, og to prikker til de som er blodpoteter. Dersom gruppen er stor, er det lurt å ha flere blodpoteter.

Deretter skal alle lukke øynene, og begynne å bevege seg rundt i rommet. Alle skal gå rundt å hilse på hverandre, og presentere seg som potet eller evt. blodpotet. OBS! Husk å HVISKE hva du er. 

Hilser du på en som hvisker "blodpotet" til deg , har du bare sekunder igjen å leve. Vent et par sekunder  med å dø, slik at ikke andre finner ut hvem blodpoteten er. Når du dør skal dette skje med smertehyl og overdrivelse. Rop høyt og smertefullt i det du faller ned på gulvet. 

Som død må du stille deg på siden av området der deltakerne vandrer rundt og hilser på hverandre. De som er døde må stå på sidene og ule i ”De dødes kor”. Ul ekstra hvis blodpoteten er i ferd med å nærme seg andre poteter. 

Til slutt er det én igjen sammen med blodpoteten. Denne personen har vunnet leken!  

Det er viktig i denne leken å avsperre et visst område som man går rundt i når man har øynene lukket. Ellers blir det vanskelig å støte på noen. Ha gjerne noen som ikke er med i leken  til å passe på at alle holder seg innenfor et visst område.