Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Note og musikkvideo: Jeg så det i går

Sangen «Jeg så det i går» handler om det barn får med seg av klimaendringer og deres bønn om gjøre noe for å forhindre dem. Last ned noter til sangen og se musikkvideoen her.

sang og noter

Jeg så det i går er laget med utgangspunkt i tre tegninger fra en leir i KFUK-KFUM. Tegningene viste noe av barns tanker om jorda vår, om forurensning og klimaendringer. I møte med tegningene er det naturlig å spørre: Hvor kommer barns inntrykk av klimaendringer fra? Sangen Jeg så det i går gir et mulig svar på dette: Barn møter klimaendringer gjennom de samme tv-bildene som andre: Bilder av tørke og flom. Eldre barn og tweens får med seg at politikerne ikke blir enige om forpliktende klimaavtaler, og de ser hvordan demonstranter over hele verden protesterer og krever handling. 

I sangen henvender barn seg til voksne og spør: «Du ser vel også alt det jeg så?» I refrenget uttrykker barn en bønn som både retter seg mot voksne og mot Gud: «Hjelp meg tro på drømmene for verden, tro på deg som strekker ut en hånd, tro på deg som hører når vi roper!» 

Jeg så det i går kan kjøpes på iTunes eller spilles av gratis på Spotify

Jeg så det i går er hentet fra plata HER NÅ. Plate notehefte og ressurshefte kan du bestille i vår nettbutikk.  

Last ned noter til sangen jeg-sa-det-i-gar-note.pdf

Musikkvideo

Musikkvideoen til Jeg så det i går er bygget opp som en vandring. Jenta i hovedrollen blir nysgjerrig på en hvit skikkelse. Skikkelsen leder henne på en vandring med oppdagelser av årsaker og virkninger knyttet til klimaendringer. Hun får se hvordan klimaendringer rammer mennesker i Sør, og hun får se hvordan oljeselskaper bidrar til økte utslipp. Gjennom vandringen får jenta samtidig bli kjent med virkemidler for handling og protest. Hun plukker opp en ropert og hun får se barn som danser. Der jenta i starten av videoen var alene om sitt engasjement og sin protest, ender vandringen i et stort fellesskap med andre engasjerte barn. Her finner jenta det hun lette etter i refrenget i sangen: «Hjelp meg tro på drømmene for verden, tro på deg som strekker ut en hånd, tro på deg som hører når vi roper!» 

Musikkvideoen kan spilles av gratis under eller på Youtube.Filer for nedlasting