Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Arrangér Globalløp i ditt nærmiljø

Arrangér Globalløp i ditt nærmiljø

Globalløp er den beste og kanskje morsomste måten å få samlet inn mye penger til et godt KFUK-KFUM-formål på. Samtidig er det en god mulighet til å få seg en skikkelig treningsøkt!

SPONSORLØP TIL KAMP mot fattigdom

KFUK-KFUMs Globalløp er et løp der det er om å gjøre å løpe så mange runder du klarer eller har lyst til i løpet av en halv time og der sponsorer betaler for hver runde du løper eller for at du i det hele tatt stiller.

Pengene som løpes inn går til en av våre YMCA og YWCA-partnere og deres prosjekter med å hjelpe unge mennesker til å kjempe seg ut av fattigdom og stå opp mot urettferdighet.

Globalløp handler ikke om å løpe raskest mulig. Du kan sprinte eller gå, løpe baklengs eller hinke. Du kan krabbe, rulle eller kle deg ut. Man kan lage mange kategorier som premieres, for eksempel mest kreative kostyme, flest sponsorer, størst innsamlingsbeløp, raskest rundetid, flest runder osv. Alle skal kunne delta aktivt uavhengig av fysiske forutsetninger. 

Det viktigste er at alle har det gøy og at man får familie, venner og lokalt næringsliv til å være sponsorer slik at man får samlet inn flest mulig penger. Høsten 2013 løp Mo Ten Sing inn over 11.000 kr og Alta Ten Sing inn over 15.000 kr til Bangladesh YWCA og deres arbeid med å starte opp flere jentegrupper, der jentene lærer å stå opp for sine rettigheter og kjempe mot for eksempel barneekteskap.

Globalaksjonen

Globalløp brukes ofte som innsamlingsmetode under  Globalaksjonen, KFUK-KFUM-bevegelsens årlige solidaritetsaksjon der barn og ungdom i Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere samler inn penger til KFUK og KFUM i andre land for å hjelpe unge til å kjempe seg ut av fattigdom. Aksjonen arrangeres i samarbeid med KFUK-KFUM Global.

Tips til planlegging og gjennomføring av Globalløp

Full instruks for hvordan arrangere Globalløp kan du laste ned her globalløp instruksjon nov15.pdf

Du kan også se KFUK-KFUM Global sin Globalløp.no

Før Globalløpet

Involvér medlemmene i planleggingen av deres lokale globalløp. Da blir de ofte mer engasjert. Diskuter hvordan dere ønsker å fordele oppgaver og hvordan dere kan bruke anledningen til å synliggjøre KFUK-KFUM og solidaritet i nærmiljøet. Følgende punkter er viktig å avtale:

Velg løpsdag og -runde: Ca 0,5 km anbefales. Husk å hente inn eventuell tillatelse fra kommune og politi dersom dere vil arrangere løp i sentrum eller liknende.

Finn samarbeidspartnere: Ta gjerne kontakt med deres lokale menighet  og KFUK-KFUM speidergruppe og invitér til samarbeid om Globalløp for årets Globalaksjon.

Opprett/Registrér Globalløpet hos KFUK-KFUM Global på www.globalløp.no  i god tid før løpsdagen. KFUK-KFUM Global sender dere startnumre og gruppa får tilgang til et brukervennlig dataprogram som kan brukes for å registrere deltakere og sponsorer. Da kan deltakerne registrere sine sponsorskjemaer via en app. Lurer du på noe? Kontakt KFUK-KFUM Global på telefon: +47 22 99 15 90 eller epost via global@kfuk-kfum.no 

Mobilisér deltakere til Globalløpet og få dem til å rekruttere  sponsorer. Alle som er med i gruppa får i oppdrag å utfordre foreldre, besteforeldre, naboer og venner til å bidra med en slump penger mot at medlemmene selv deltar i Globalløpet. Sponsorene kan gi en valgfri sum per runde eller et fast beløp uavhengig av hvor langt man løper. Dere som arrangør kan velge å la løperne registrere sponsorene/sponsorbeløp sine elektronisk eller via sponsorskjema på papir, eller en kombinasjon av disse.Sponsornavn og sum skrives ned på sponsorskjema.

Skaff medhjelpere til løpsdagen. Sørg for å få noen foreldre eller andre hjelpere til registrere hvor mange runder hver person løper. Dette kan enkelt gjøres ved å tusje en strek på startnummeret ved hver rundepassering. Det er også fint å ha folk til å dele ut drikke underveis.

Forbered pressedekning og markedsføring, forslag til pressemelding finner du på denne sida

Selve GLOBALLØPet

Foto: Thomas Nordvik

Heng opp start- og målbanner - det skaper stemning. 

Registrer deltakere og del ut startnummer.

Legg opp til en  felles bolk:  En stund med felles oppvarming og noe informasjon om hva innsamlede midler går til gir er en god oppladning til løpet.

Globalløpet er i gang! Deltakerne løper, går, hinker, ruller eller hva det måtte være, flest mulig runder på 500 meter, mens de heies frem av et entusiatisk publikum. 

Registrer antall runder. Medhjelperne registrerer hvor mange runder hver person løper ved å tusje en strek på startnummeret ved hver rundepassering (husk vannfast tusj hvis regn.) Det er også fint å ha folk til å dele ut drikke til løperne underveis.

Få inn startnummerne fra deltakerne: Når løpet er over etter 30 minutter er det viktig at alle deltakerne leverer inn startnummeret sitt med strekene på til en medarbeider. Medhjelperne legger sammen strekene og noterer på startnummeret.

ETTER Globalløpet

En gruppe frivillige funksjonærer legger med utgangspunkt i startnummerne inn all informasjon om løperne, sponsorene og antall runder i Globalløp nettverktøyet. Når all info er lagt inn, kan man hente ut statistikk for Globalløpet. Ved et enkelt tastetrykk kan arrangør sende ut en SMS til løperne med en lenke med oversikt over giroene for sponsorene. Har ikke løperen registrert mobilnummer, kan løpsarrangør skrive ut giro-oversikten på papir og overlevere direkte. 

Enten samler løperen inn pengene fra sine sponsorer og betaler inn med én samlet betaling til KFUK-KFUM Global med kontonummer og kid som anvist på giro, eller løperen kan sende betalingsinformasjonen til sine sponsorer fra nettverktøyet, med eget KID-nummer per sponsor. Sponsorene betaler da direkte til KFUK-KFUM Global.

 NB! Det er viktig at alle deltakere og sponsorer bruker KID-nummeret! Da blir beløpet knyttet opp mot riktig løper og riktig løp, og man slipper at det sendes ut purring på betalingen. 

Etter et vellykket Globalløp til inntekt for Globalaksjonen er det hyggelig å samles, feire og oppsummere. Man kan ha litt forfriskninger, og man kan for eksempel kåre den løperen som løp inn mest penger, løp flest runder eller hadde det mest kreative kostymet. 

Husk at det er viktig å stå løpet ut! Hold motivasjonen oppe også etter løpet, løpet er ikke over før sponsorene har betalt inn sine bidrag og KFUK-KFUM Global har mottatt pengene. 

Ressursmateriell for ungdom og unge voksne

Stå opp for andre! Få med gruppa di på Globalaksjonen og kampen mot fattigdom!

Med Globalaksjonen kan din gruppe støtte KFUK- og KFUM-søsken andre i ...

Globalaksjonsfilmen 16/17: Støtt Sri Lanka KFUKs oppstart av spare- og investeringsgrupper

Gruppene setter kvinner og unge mennesker i stand til å tjene egne og ...

Matrett: Roti - en matrett fra Sri Lanka

Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære om ...

Matrett: Kiri buth melkeris - en matrett fra Sri Lanka

Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære om ...

Arrangér Globalløp i ditt nærmiljø

Den beste og kanskje morsomste måten å få samlet inn mye penger til ...

Samlingsstund: Sammen er vi sterke (ungdom & uv)

Denne samlingsstunden handler om gjeld, gjeldsslaveri, frigjøring og ...

Samlingsstund: Stop Poverty (ungdom & uv)

Fattigdom er ikke nytt. I hele Bibelen snakkes det om fattige og Men ...

Samlingsstund: En lønn å leve av (ungdom & uv)

Denne samlingsstunden handler om rettferdig og urettferdig lønn, og ...

Handelsspillet

Et spill/en lek som forsøker å viser hvordan verdens handelssystem og ...

ToughRoad - eventspill om verdenshandelen

Interaktivt undervisningsopplegg. Opplev globale utviklings- og tett ...Filer for nedlasting