Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Lederkurset LIV i Bjørgvin

Er du klar for nye utfordringer? Vil du prøve deg som leder? Lære ved å gjøre i praksis? Har du lyst til å bli kjent med nye folk? Dra på turer? Få spennende erfaringer du ikke kan lese deg til? Bli med på Ledere i vekst-kurs!

Målet med LIV-kurset er personlig utvikling for deg som kristen leder. LIV-kurset ønsker å stimulere til kristen vekst og personlig utvikling. Gjennom teori og praksis skal du utvikle lederkompetanse. Kursdeltakerne lærer gjennom erfaring, samhandling med andre, undervisning og veiledning.

LIV BASIC

LIV Basic er et ettårig ledertreningskurs for deg mellom 16 og 19 år, som allerede er eller vil bli leder i kristent barne- og ungdomsarbeid. 

LIV Basic er utviklet av KFUK-KFUM. Vi tror at unge mennesker kan være synlige og troverdige ledere og talspersoner. Vi kjemper for unge menneskers rett til å leve og utvikle seg som hele mennesker. På LIV Basic blir du utrustet til å bygge og lede åpne og trygge felles¬skap der unge mennesker får delta og har innflytelse, og du blir en del av et stort lederfellesskap som jobber under mottoet: Vær deg selv. Stå opp for andre.  

DETTE FÅR DU PÅ LIV BASIC 

  • Fire fantastiske helger med læring, påfyll og vennskap 
  • Innføring i sentrale ledertemaer 
  • Lederpraksis med spennende utfordringer 
  • Personlig veiledning underveis 
  •  Vennskap og felleskap med andre unge ledere 
  •  Kursbevis etter gjennomført LIV Basic


LUDVIK (helg 1) 

(Lederutvikling drevet i villmarken som intensiv kursing) 

LUDVIK er første samling i LIV Basic. Ute i villmarka får du kjenne på dine egne grenser og krefter innenfor en trygg men samtidig utfor¬drende ramme. Grupperelasjoner, grenser, forventninger, styrke, svakhet, samhold, vennskap. Det kommer en hel rekke utfordringer gjennom dette ledertreningskonseptet. 

Vær deg selv (helg 2)

En leders viktigste redskap er seg selv. Denne helgen skal hver enkelt deltager ha fokus på seg selv og egen identitet. Hvem er jeg og hvordan ble jeg den jeg er? Vi jobber med temaer som press på identitet, mental og sosial helse og selvbilde. Også i en lederrolle er det viktig å være seg selv, med sterke og svake sider. Når vi jobber med egen identitet og selvbilde er det fordi det er en forutsetning for å utvikle godt lederskap. 

Makt, påvirkning og ansvar (helg 3) 

Med lederrollen følger også makt til å påvirke andre mennesker. Som ny leder er det viktig å bli bevisst på hvordan du kan påvirke medmennesker, både positivt og negativt. Vi jobber med temaer som kjønn, makt, påvirkning og ansvar. Hvordan skaper du gode grenser både for deg selv og andre? 

Stå opp for andre (Helg 4) 

Gode ledere er seg selv og står opp for andre, og alle ledere i KFUK-KFUM har et medansvar for å bygge åpne og trygge fellesskap hvor alle som vil delta blir inkludert. Alle unge fortjener å bli sett, hørt og verdsatt for den de er. Dette er siste helg på LIV Basic. Vi skal kart¬legge egne verdier og analysere unges virkelighet. Hvilke verdier vil du styre etter i livet ditt? Hvem vil du stå opp for? Hva kan vi som ledere gjøre for å inkludere ulike mennesker i våre sammenhenger? 

Mentorsamtaler 

 Som deltager på LIV Basic får du en mentor som følger deg gjennom året. Dere skal ha totalt tre samtaler med fokus på deg og din utvikling som leder. Hva er du god på? Hva er utfordrende? Hvem er du? Hva motiverer deg? Hva er målene dine? Vi vet at denne type veiledning gir stort læringsutbytte – det er bare å glede seg! 

Teampraksis 

Alle deltagere på LIV Basic skal få oppleve hvordan det er å løse en større oppgave som del av et team. Sammen med andre deltagere på kurset får du ansvar for én eller flere oppgaver i forbindelse med arrangement e.likn. Det kan være å arrangere et Globalløp, et kveldsshow, en temasamling, en kampanje eller noe helt annet. 

Lederpraksis 

 Det jeg gjør – det lærer jeg! Praksis er en sentral del av LIV Basic og gir deg muligheten til umiddelbart å bruke det du lærer på helgesamlin¬gene. I samarbeid med din lokale gruppe eller menighet vil du få prøve deg på en eller flere avgrensede lederoppgaver. Det er rom for å prøve, feile, og prøve igjen. 

KURSBEVIS 

Etter godkjent gjennomføring av LIV Basic (minimum 75 % deltakelse) får kursdeltakeren et kursbevis som dokumenterer kursets innhold og din deltakelse. 

KONTRAKT 

For å kunne delta på LIV Basic må kursdeltakeren tegne kurskontrakt, i samarbeid med lokal KFUK-KFUM gruppe eller menighet. Kontrakten bekrefter blant annet veileder og praksisoppgave.

SØKNADSFRIST 

Det er begrenset antall plasser på kurset. Fortløpende opptak fra 1.juni. Hvis det fremdeles er ledige plasser på kurset er siste frist for påmelding 1.september. Påmelding gjøres gjennom KFUK-KFUM Connect. 

Spørsmål 

Ta kontakt med kretssekretær i Bjørgvin KFUK-KFUM Alice J. Vatnehol på e-post: bjorgvin@kfuk-kfum.no eller tlf: 55 60 60 70/ 98 66 78 69.


LIV IDENTITET OG TRO

I september 2016 starter vi opp den nye LIV-kurs modulen LIV Identitet og Tro. For å kunne gå LIV Identitet og tro må man ha fullført LIV 1.

Kurset «Leder i Vekst: Identitet og tro» gir deg en fordypning i identitet, selvbilde, tro og undring. Du blir bedre kjent med deg selv, du får reflektere rundt hva som har gjort deg til deg og hva du ønsker å ha med deg gjennom livet. Videre får du nærmere kjennskap til redskaper og ressurser fra kristen tro som kan være til hjelp i din og andres hverdag. 

Kursopplegg

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av ni timers undervisning lokalt og en nasjonal kurshelg i Oslo 2.-5. mars 2017. Overnatting og en del av programmet blir på Rønningen folkehøgskole, resten blir rundt i Oslo. 

Dato for de tre lokale kurskveldene i Bergen er 4.oktober 2016, 29.november 2016 og 4.april 2017.

Ved fullført kurs får kursdeltakerne kursbevis som dokumenterer kursets innhold og deltakelse.

Programmet for oslohelga vil blant annet inneholde 

  • Bli kjent med Rønningen folkehøgskole. Helga gir oss et lite innblikk i folkehøgskolelivet. 
  • Besøk på studieinstitusjoner som gir oss aktuell og interessant input knyttet til identitet og tro. 
  • Interkulturelt museum på Grønland. Museet har blant annet en fast utstilling som belyser innvandringens historie og kulturelle endringer i det norske samfunnet. Den inspirerer oss til refleksjon rundt identitet og tro i Norge i dag. 
  • Det Andre Teatret: Et ungt improvisasjonsteater på Torshov i Oslo. Mange fremadstormende komikere praktiserer improvisasjonsteater her. Her blir teateret skapt mens du ser på, og du kan være med på å prege det. 
  • Meditasjon og bønn. Hvordan kan bønn være til hjelp i hverdagen? Hvem er vi i bønnen sammenlignet med hvem vi er ellers i livet? 

Pris 

Kurshelga i Oslo koster 1600 kr. Dette dekker overnatting, mat og kurs. Reise til/ fra Oslo (ca. 2000 kr), utgifter til transport i Oslo og eventuelle rimelige kulturtilbud i Oslo kommer i tillegg. Det blir lagt opp til fellesreise fra Bergen for kursdeltakere fra Bjørgvin. 

Påmelding 

Ta kontakt med kretssekretær i KFUK-KFUM Bjørgvin Alice J. Vatnehol på mobilnr. 98667869 eller alice@kfuk-kfum.no for påmelding. Påmeldingsfrist 15.september 2016.