Besøk gjerne våre nye nettsider på kfuk-kfum.no

Skiptvet Motoraktivitetsklubb


Vi presenterer en av enhetene våre. 

Denne gangen: Skiptvet Motoraktivitetsklubb 

I Østfold Kontakt nr 2/16 hadde vi en artikkel om Skiptvet Motoraktivitetsklubb. Vi gjengir hele artikkelen her.  Bildene er tatt av Sara Hemmer (Trialavisa) og Bent Bergersen. 

Skiptvet Motoraktivitetsklubb - SMAK -  er en av de to trialgruppene som er tilsluttet Norges KFUK- KFUM i Østfold krets. 

Skiptvet er den ene og Trøgstad KFUK-KFUM Trial er den andre. Begge klubbene har godt ord på seg, både for miljøet, for bredden og for hvordan de drives. Trøgstad KFUK-KFUM Trial vil bli presentert nærmere i et av bladene i 2017. 

 SMAK ble stiftet i 2000 og holder til i Fjellshagen Næringsområde i Skiptvet. Der har klubben eget klubbhus med kjøkken, oppholdsrom, lager og toalett. Klubben – som består av ca 180 medlemmer og er tilsluttet Norges Motorsportforbund (NMF), Norges Idrettsforbund og Norges KFUK-KFUM. Ca 40 av disse er medlemmer hos oss (aktive kjørere under 18 år). 


Det er stor bredde i arbeidet som drives i klubben, både når det gjelder alder og hvilket nivå man kjører på. Leder Wenche Remme sier at de satser nettopp på det med bredden og at det skal være gøy å kjøre, uansett hvilket nivå man er på. Det må være voksne sammen med barna, og da blir gjerne sånn at de voksne også kjører. Wenche forteller at man kan starte opp med kjøring som 5-åring og da er det helt nødvendig at det er med voksne! «Vi prøver å inkludere foreldrene», sier Wenche. I det hele tatt legger klubben vekt på at alle skal få være med, at det skal være gøy å kjøre og at man skal få prøve seg på det nivå man er og så etter hvert øke utfordringene. 

 I september kom klubbens egen Ingveig Håkonsen på 7.plass i VM-finalen i trial. Hun var dessuten med i Norwegian Women`s Trialteam som tok en 4.plass i mesterskapet. Ingveig er med både på EM og VM. Hun er også dobbel norgesmester. Wenche forteller at det har vært et generasjonsskifte i de høyere klassene og at det nå er flere på vei oppover. De høyeste klassene er med i nasjonale grupper som samles i regi av NMF. 

I region Øst i NMF er det mye samarbeid. «Miljøet er ikke så stort» sier Wenche, « og det er helt naturlig at vi samarbeider». 

Klubben har treninger tirsdager og torsdager. På tirdagene kjører man med egne sykler, mens på torsdager er det i tillegg utleie av sykler. Torsdagene kan man bare komme til Fjellshagen og prøve seg. Man får da et medlemskap og opplærings – eller endagslisens. «Det er greit å prøve seg på kjøring før man eventuelt kjøper sykkel», sier Wenche. 

Området på Fjellshagen har variert terreng med gode treningsmuligheter, både for nybegynnere og de mer erfarne. Ønsker du å vite mer om klubben og kjøring, så kan du ta en titt på hjemmesida www.smak-trial.no eller kontakte leder Wenche Remme.    


Filer for nedlasting